Bijna € 450.000 naar cultuur, natuur en wetenschap via het Prins Bernard Fonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft vorig jaar ruim 200 projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap financieel ondersteunt. Hiermee ging € 446.895 naar bijzondere Overijsselse projecten en investeringen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, geschiedenis en letteren, monumentenzorg, wetenschap en natuur.

Toekenningen 4e kwartaal 2016
Op dinsdagavond 10 januari 2017 ontvingen vertegenwoordigers van 57 organisaties in Theater De Gashouder in Dedemsvaart middels een cheque de toekenningen uit het 4e kwartaal 2016. Er werd voor een totaalbedrag van € 148.040 uitgereikt, waarbij diverse toekenningen uit CultuurFondsen op Naam zijn gedaan.

Historisch Festival Almelo
Zowel grootschalige als kleine intieme projecten konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg de Stichting Historisch Festival een toekenning van € 5.000 voor het festival 2017, maar werd ook de Chr. Oratoriumvereniging Steenwijk ondersteund met een bijdrage van € 500 voor het volgen van een masterclass van het Nederlands Kamerkoor.

Fondsen op Naam
Vanuit het Haersoltefonds Overijssel werden in het 4e kwartaal 2016 maar liefst 10 projecten ondersteund, maar konden ook uit het Feteris-Oosterbaan Fonds, Henk Jan van den Berg Fonds, Ivonne Fonds, Het Mijndershuis Fonds en het Cultuurfonds Kampen diverse bijzondere aanvragen worden gehonoreerd.

Een volledig overzicht van de toekenningen staat hier.

Het bericht Bijna € 450.000 naar cultuur, natuur en wetenschap via het Prins Bernard Fonds verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV