Burgemeester van Raalte geeft startsein gebakjesactie

Het is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in de gemeente Raalte wordt er aandacht geschonken aan dit thema onder de noemer ‘Week van de Ontmoeting’. Het kernteam Heino heeft ook dit jaar weer een gebakjesactie georganiseerd. Burgemeester Martijn Dadema had de eer om het spits af te bijten.  Het idee achter de gebakjesactie is eenvoudig, namelijk dat een inwoner bij een andere inwoner die wel wat extra aandacht kan gebruiken op bezoek gaat. “Het resultaat van deze actie is van grote waarde”, zegt Silke Schuurman, opbouwwerker bij WijZ welzijn en deelnemer aan het kernteam Heino. ‘’Aandacht doet een mens goed’’.
Meer dan 70 inwoners uit Heino en omstreken zijn op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober op bezoek geweest bij iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Burgemeester Martijn Dadema haalde donderdagochtend de eerste gebakjes op. “Omkijken naar elkaar is de essentie van onze samenleving en een kleine moeite”, vertelt hij voordat hij op bezoek gaat bij meneer Kamphorst. Meneer Kamphorst is verguld met het bezoek. “Zo leuk dat de burgemeester de moeite neemt om op de koffie te komen.”  De gebakjesactie is mogelijk gemaakt door het kernteam Heino in samenwerking met Albert Heijn van der Worp.