Dag van de ondernemer in de gemeente Olst-Wijhe

Er bestaat in Nederland een dag voor zo ongeveer alles en iedereen, maar een ‘Dag van de Ondernemer’ was er vreemd genoeg nog niet. Ondernemers zijn van ongekende waarde voor ons land. Daarom roept MKB-Nederland vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot de Dag van de Ondernemer.

Olst-Wijhe Werkt!
De gemeente Olst-Wijhe onderstreept deze gedachte en het belang van een goed bedrijfsklimaat in de gemeente. Daarom was er ook aandacht voor de Dag van de Ondernemer op vrijdag 18 november 2016. Door het platform ‘Olst-Wijhe Werkt’ werd een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Verder bracht wethouder Anton Bosch een bedrijfsbezoek aan Hogeslag in Olst en Flamco in Wijhe. Twee totaal verschillende bedrijven maar verrassend genoeg zijn ze op het niveau van bedrijfsvoering vergelijkbaar. Beide zijn internationale bedrijven en grote werkgevers in onze gemeente. Ze hebben medewerkers uit Olst-Wijhe of het omliggende gebied en kwaliteit staat voorop. Anton Bosch vond beide bedrijven indrukwekkend.

Bedrijfsbezoek Hogeslag Olst
Duidelijk werd dat bij dit bedrijf kwaliteit en continuïteit voorop staat. Er wordt geïnvesteerd in producten en medewerkers. Ze willen graag dat hun 165 medewerkers met plezier naar het werk gaan. Het bedrijf is gestart in Den Nul en is nu in Olst gehuisvest. Ze werken met dubbeldoel koeien (melk en vlees) uit Duitsland. Hogeslag werkt graag samen met andere lokale bedrijven.

Bedrijfsbezoek Flamco Wijhe
Dit nieuwe bedrijf is vanuit Zutphen naar Wijhe verhuisd en opende op 5 november officieel haar deuren. De Flamco Groep is onderdeel van Aalberts Industries N.V. en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van kwaliteitscomponenten voor HVAC toepassingen (verwarming, ventilatie en airco). In meer dan 70 landen bieden zij succesvolle en innovatieve oplossingen voor o.a. woningbouw, utiliteitsbouw en duurzame energie. Roel Sietses, plantmanager, vindt dat de transitie van het bedrijf met 70 medewerkers van Zutphen naar de gemeente Olst-Wijhe goed verlopen is. Ze voelen zich welkom in Wijhe. Flamco maakt voor 95% exportproducten. Ze hebben nog veel lopende contracten met partijen maar als deze aflopen dan zijn zij zeker bereid om naar mogelijke samenwerkingen met lokale partijen te kijken. Dit geldt ook voor het aannemen van nieuwe medewerkers. Roel Sietses bezocht ook de netwerkbijeenkomst van ‘Olst-Wijhe Werkt’ om nieuwe contacten op te doen.

Ondernemers ontmoeten ondernemers
Ook vond er deze dag van 16.00 uur tot 18.00 uur een netwerkbijeenkomst plaats in BIJRipperda op Den Nul. Het platform Olst-Wijhe werkt organiseerde deze middag voor de eerste keer voor alle ondernemers uit de gemeente Olst-Wijhe. Ynte van der Meer van Kennispoort Regio Zwolle opende de dag. Ruim 60 ondernemers waren aanwezig om hun netwerk te vergroten of banden aan te halen. Een aantal bedrijven maakte gebruik van de mogelijkheid om hun bedrijf te presenteren op de zeepkist. Gastheer Leon Ripperda vond het een geslaagde bijeenkomst. ‘Het is niet wat of wat je bent, maar wie of wat je kent’. De eerstvolgende bijeenkomst van ‘Olst-Wijhe Werkt’ staat gepland op dinsdag 14 maart 2017.

De gemeente Olst-Wijhe werkt kijkt terug op een geslaagde Dag van de Ondernemer.

Het bericht Dag van de ondernemer in de gemeente Olst-Wijhe verscheen eerst op Salland TV.

Source: Salland TV