Dans, streekcabaret en een kinderconcert in het HOFtheater

Deze week staan er drie voorstellingen op het programma van het HOFtheater. Donderdag 8 oktober komt Vuur en Vlam naar Raalte met hun dansvoorstelling ‘Onvoorwaardelijk’. Op vrijdag 8 en zaterdag 10 oktober staat 3Koteboebo op de planken hun coronaspecial ‘Simpel maar toch eenvoudig’. Tot slot is het Veterstrikconcert (4+) van de Groote Haay op zondag 11 oktober te zien in het HOFtheater. Door ontheffing van de veiligheidsregio IJsselland kunnen alle voorstellingen in het HOFtheater gewoon door gaan, met meer dan 30 personen.

Vuur en Vlam – onvoorwaardelijk

Wat blijft er over als Alzheimer een familie binnendringt?

We zien een groep mensen die vol in het leven staan, met elk eigen patronen. Plots worden deze patronen doorkruist door een onverwachte gebeurtenis. Het blijkt een heilloze weg om de ziekte te ontkennen. Machteloosheid, verdriet en (wan)hoop wisselen elkaar af. Uiteindelijk zal blijken dat alleen acceptatie en samenwerking een nieuw perspectief biedt.

Deze voorstelling is zeer geschikt voor mantelzorgers en andere betrokkenen die met deze thematiek te maken hebben.

Vuur en Vlam is op donderdag 8 oktober om 20.15 uur in het HOFtheater te zien. Er zijn nog tickets beschikbaar. De entree bedraagt €19,50 per persoon.

3KOTEBOEBO – Simpel maar toch eenvoudig!

‘Het zijn barre tijden in theaterland. De anderhalve meter is de standaard dus bij een uitverkochte voorstelling nog een halfvolle zaal. Half vol ja, want we blijven positief. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus gooien we het over een andere boeg.

We komen met een voorstelling die een greep zal zijn uit bijna 30 jaar 3Koteboebo. Tjonge, als je daar naar kijkt, wat ligt er dan een hoop op de plank.

Het zal voor sommigen nieuw zijn, voor sommigen een feest der herkenning, het zal kort maar krachtig zijn maar vooral weer gezellig een avondje theater. Twee halfvolle zalen geeft een volle zaal! Twee voorstellingen op een avond en iedereen is weer blij. Wel iets korter dan u van ons gewend bent. Iets eerder beginnen en iets later eindigen.’

Een goed idee: Simpel maar toch eenvoudig!

3Koteboebo staat op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober, beide avonden om 19.00 en 21.30 uur, in het HOFtheater. Er zij nog enkele lossen tickets beschikbaar. De tickets kosten €20,00 per stuk.

De Groote Haay – Veterstrikconcert (4+)

Het Veterstrikconcert is een heus popconcert voor iedereen die al kan veterstrikken of het nog moet leren. De Grote Haay brengt een 50 minuten durend concert op de planken dat bol staat van oude bekende kinderliedjes als ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘In een groen knollenland’ afgewisseld met nieuwe liedjes van Mark Haayema als ‘Strontvlieg’, ‘Dromen’ en liedjes die hij schreef voor Kinderen voor Kinderen, Herman van Veen, Pluk van de Petteflet en Kikker.

Tussendoor worden er korte verhalen en gedichten voorgelezen. De band bestaat afwisselend uit de gebroeders Jan en Keez Groenteman (Paul de Leeuw, Klokhuis, Alex Klaasen) en/of iederick Ensink (Jeans, Purper en diverse musicals). De zangers zijn afwisselend Mark Haayema (Boterhamshow – Sesamstraat), Abke Bruins (Je Anne, Herman van Veen) en Dennis de Groot (Mamma Mia, Woezel & Pip).

Op zondag 11 oktober om 15.00 uur is De Groote Haay met het Veterstrikconcert te zien in het HOFtheater. Er zijn nog tickets beschikbaar, die kosten €12,50 per stuk.

Ontheffing door veiligheidsregio IJsselland
Op maandag 28 september kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan, waaronder de regel dat voor ten minste 3 weken een maximum van 30 personen in een ruimte van kracht is. Om de cultuursector tegemoet te komen, konden culturele instellingen een ontheffing aanvragen voor de maatregelen, waardoor het maximum van 30 bezoekers niet van toepassing is. Het HOFtheater heeft deze vrijstelling gekregen van de veiligheidsregio IJsselland. Hierdoor kunnen er maximaal 94 bezoekers terecht in het HOFtheater. Het HOFtheater houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM, overheid en de veiligheidsregio. Het 1,5 meter protocol voor theaters en concertzalen van de VSCD is in het HOFtheater van kracht.

Kaartverkoop
Kaarten bestellen kan via de website www.HOFtheater.nl of telefonisch op maandag t/m vrijdag tussen 10 en 13 uur via 0572 361 361. Langskomen bij de theaterkassa kan enkel op afspraak, om wachtrijen te voorkomen. Een afspraak maken kan door te mailen naar info@HOFtheater.nl of te bellen naar bovenstaand telefoonnummer. Kijk voor meer informatie op www.HOFtheater.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Het bericht Dans, streekcabaret en een kinderconcert in het HOFtheater verscheen eerst op Salland TV.