Deelhuus, nu ook in Wijhe

SallandWonen biedt nu ook jongeren uit Olst-Wijhe de kans om te wonen in een Deelhuus. Na het eerste succes in Raalte, wordt nu een Deelhuus in Wijhe aangeboden. Maar, wat is een Deelhuus?

Wat is een Deelhuus?

Een Deelhuus is voor alleenstaande jongeren, die graag op zichzelf willen wonen, maar ook bereid zijn een deel van de woning samen met een vriend of vriendin te delen. Een mooie kans voor jongeren om betaalbaar te wonen.

In een Deelhuus heb je allebei een eigen huurovereenkomst en eigen ruimte in de woning. De rest van de woning en tuin deel je samen. Met het voordeel dat je ook de woonkosten samen deelt. Bij het ondertekenen van de huurovereenkomst ben je tussen de 18 en 28 jaar. Je huurt voor maximaal 5 jaar, samen met een vriend of vriendin waarmee je geen liefdesrelatie hebt.

Wat is het grote voordeel?

Door in één woning twee jongeren een woonplek te geven, wordt huren voor jongeren bereikbaar en betaalbaar. Veel van de woonlasten worden samen gedeeld. Huurders van een Deelhuus behouden hun inschrijftijd als woningzoekende. Hierdoor is de kans om te kunnen verhuizen als het huurcontract afloopt groter. We bieden de woning aan via loting. Jongeren die in de gemeente wonen mogen reageren. Diegene die de loting wint, draagt een vriend of vriendin voor die ook een huurovereenkomst krijgt. Uitgebreide informatie en voorwaarden vind je op onze website sallandwonen.nl/woningdelen in een Deelhuus.

Eerste huurders Deelhuus in Raalte blij met kans Fabian en Tony, twee vrienden, pakten de kans aan om op zich zelf te gaan wonen in het eerste Deelhuus in Raalte. Met een stralend gezicht vertellen Fabian en Tony dat ze heel blij zijn dat SallandWonen het Deelhuus-concept biedt. Fabian: ‘ik had verwacht dat het nog wel 10 jaar zou duren voordat ik aan de beurt was voor een eigen woonplek. We waren dan ook super blij toen we hoorden dat Tony de winnaar van de loting was en ik daardoor ook!’. Wat hem betreft mogen er nog veel meer Deelhusen komen, niet alleen in Raalte, maar in heel Nederland. Een mooie oplossing voor het woningtekort. ‘En doordat we de inrichting en woonkosten van het Deelhuus kunnen delen, is het voor ons ook nu al financieel haalbaar’.