Deventer doet mee aan de Internationale Hanzedagen 2017!

Uiteraard laat Deventer als Hanzestad van zich horen tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen. Van 15 tot en met 18 juni is Kampen het bruisende middelpunt van allerlei festiviteiten, verschillende markten, muziek, theater, dans, kunst en nog veel meer…Deventer laat met trots aan de bezoekers zien wat de stad allemaal te bieden heeft.

De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Dit jaar komen er 100 Hanzesteden uit 14 landen samen in Kampen waar zij zich op de Hanzemarkt presenteren. De markt is dus een ware smeltkroes van culturen: proef van authentieke Duitse biertjes, geniet van de lekkerste Noorse Zalm en vergaap je aan de klederdracht en handwerken uit de Baltische staten.

Deventer schittert samen met Zwolle tijdens Hanzedagen
The game is on! Deventer en Zwolle troeven elkaar af tijdens de Hanzedagen met hedendaagse cultuur. In een theatrale parade wordt uitgemaakt welke stad de beste, bijzonderste en gaafste cultuur bezit. Van schreeuwende voetbalhooligans tot betoverende acrobatiek. Van smijten met raps tot schieten met koek. Uit alle hoeken en gaten in de winkelstraat in Kampen. Voor eens en voor altijd wordt uitgemaakt welke stad zich superieur mag voelen, of…..hebben ze toch meer gemeen dan we dachten?

The Young Ones en Theater Gajes creëren speciaal voor de Hanzedagen in Kampen een spectaculaire theatrale parade. Met grote objecten, acteurs op stelten, muziek en acrobatiek trekken zij door de straten. In deze battle of the cities worden alle facetten van de hedendaagse cultuur in beide steden aangeraakt; volkse cultuur, industriële cultuur en kunstzinnige cultuur. In een apotheose in de vorm van een theatraal concert wordt de strijd beslecht. Zwolle en Deventer blijken als Hanzestad toch een belangrijk element gemeen te hebben.

Programma bruist!
De hele binnenstad van Kampen is opgedeeld in kwartieren, in elk hoekje is wat te zien en te beleven.In het Hanzekwartier ligt een groot podium op de IJssel waar iedere avond bijzondere concerten plaatsvinden met o.a. The Common Linnets, Guido’s Orchestra, Jan Vayne, Slagerij van Kampen en Her Majesty.
Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museumkwartier. Overal waar je kijkt is kunst te zien; op straat, in musea, in zeecontainers en ook in leegstaande winkelpanden. Of laat je betoveren in het Prinsenkwartier door straattheater uit binnen- en buitenland. In het Havenkwartier staat de maritieme geschiedenis van Kampen centraal en kun je imposante schepen bewonderen. Waan je in de Middeleeuwen in het Stadspark, waar ridders, boogschutters, kanonniers en voetvolk uit heel Europa waarheidsgetrouw de slag om de stadspoorten van Kampen in 1427 naspelen.
Het Full Color festival aan de rand van het Stadspark, bestaat dit jaar uit twee dagen vol theater en muziek. Met bands als Mooi Wark, The Cool Quest, Scrum en Project Rakija is feesten gegarandeerd!