FC RDC schort prestatievoetbal op zondag op

In overleg met de staf en spelers heeft FC RDC besloten om in seizoen 2017-2018 geen 1e elftal op zondag in te schrijven. Doordat een aantal spelers lager gaan voetballen of stoppen, is het ondanks vele inspanningen, helaas niet gelukt om een representatief team bij elkaar te krijgen. Hoewel FC RDC in de kern heeft gekozen voor prestatievoetbal op zaterdag, denkt de club dat er op termijn weer een prestatieteam op zondag mogelijk is. De zondag afdeling van FC RDC telt 6 senioren elftallen, op zaterdag heeft FCRDC 5 senioren heren- en 2 damesteams naast een grote jeugdafdeling met mini’s, jongens en meiden. Daarnaast kent FCRDC 7 zaalvoetbalteams en bieden we 7×7 voetbal voor 35+ en 45+ en zijn we actief met OldStars en zijn betrokken bij diverse maatschappelijke initiatieven.

FC RDC is een club waar respect en sportiviteit voorop staat. We leiden de jeugdspelers op, laten ze genieten van het mooie voetbalspel, om later eventueel een plek in de selectieteams van FC RDC te verkrijgen. We zijn ambitieus en willen weer een grote club in de rijke voetbalhistorie van Deventer worden.

Door de ontstane situatie kan FC RDC zich het komende seizoen volledig focussen op de 3 speerpunten van de vereniging namelijk: jeugd, vrouwenvoetbal en prestatievoetbal op zaterdag. Na moeizame jaren met het eerste zaterdagteam verwachten we de komende jaren weer een opgaande lijn. Er staat een jonge frisse groep met veel potentie. We streven er naar om snel maar verantwoord weer een stabiele 3e klasser te worden met uitschieters naar de 2e klasse.
Afgelopen seizoen heeft ons damesteam in een zinderende wedstrijd, dat pure promotie was voor het damesvoetbal, net het kampioenschap gemist. Komend seizoen verwachten we dat de dames beslist weer bovenin meedraaien.

De jeugdafdeling van FC RDC groeit, zowel bij de jongens als bij de meiden. Daarnaast zie je de jeugd ook groeien op sportief gebied. Deze jongens en meisjes zijn de toekomst voor FC RDC en zorgen voor de continuïteit van de vereniging; zij zijn in feite de motor van FC RDC.
FC RDC bereikt dit door goede trainers aan zich te binden en een goede infrastructuur neer te zetten en daarnaast te faciliteren dat er vooral spelvreugde, verbinding en plezier is.