Feestelijke opleveringsceremonie project “Nieuw Sion”

Op vrijdag 16 september a.s. vindt op Klooster Nieuw Sion een feestelijke opleveringsceremonie plaats van het project ‘Beleef Nieuw Sion’. In aanwezigheid van Commissaris van de Koning Andries Heidema wordt stilgestaan bij de afronding van dit project, waarmee het kloostercomplex en haar geschiedenis veel toegankelijker is gemaakt. 

Dankzij een ruimhartige bijdrage van de provincie Overijssel en de medewerking van vele deskundigen is Klooster Nieuw Sion in staat gesteld het project ‘Beleef Nieuw Sion’ uit te voeren. In het kader van het project is onder meer een externe en interne bewegwijzering ontworpen die het voor iedere bezoeker mogelijk maakt om vanaf de provinciale Raalterweg de weg te vinden tot in de verste uithoeken van het kloostercomplex. 

Daarnaast is er een zogenaamde ‘museumgang’ gerealiseerd, naast de kloosterkerk, zodat bezoekers een goede indruk krijgen van heden en verleden van Nieuw Sion en van het ontstaan van het beschouwende kloosterleven in het algemeen. Tenslotte is het kloosterkerkhof – waar 88 monniken van de voormalige abdij Sion hun laatste rustplaats hebben gevonden – geheel gerenoveerd in het kader van dit project.

Foto: pexels.com

Het programma voor 16 september is als volgt:

  • 10.15 uur: Inloop met koffie en thee op het gespreksterras vóór de hoofdpoort van het klooster.
  • 10.40 uur: Opleveringsceremonie bij de hoofdpoort door de Commissaris van de Koning.
  • 11.00-11.50 uur: Rondwandeling over het kloosterterrein met aandacht voor ‘Beleef Nieuw Sion’.
  • 12.00 uur: Feestelijk middaggebed in de kloosterkerk.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico