Broekstaclerun krijgt vervolg

Na een succesvolle primeur in 2021 krijgt de Broekstaclerun een vervolg. Op 2 oktober is de tweede editie van de laagdrempelige en humorvolle obstakelrun. ‘Vorig jaar was het enthousiasme groot onder vrijwilligers en deelnemers’, zegt Elise Boksebeld namens de organisatie in Broekland. ‘De beslissing om door te gaan was niet moeilijk.’

Foto: Eigen Foto

De fanatieke organisatoren hebben na een jaar proefdraaien een volledig nieuw parcours uitgetekend. Mede-organisator Leo van der Vegte: ‘Het bos heeft een uniek en prachtig parcours, maar we konden niet alle obstakels kwijt.’ Met dank aan een aantal grondeigenaren is voor dit jaar een geheel nieuw parcours uitgestippeld. Met nog meer mogelijkheden voor nieuwe hindernissen en gekkigheid. Speciaal samengestelde bouwteams zijn al volop aan de slag. Ook geeft de nieuwe route de organisatoren de mogelijkheid om nog meer modder en water toe te voegen. ‘Het parcours wordt een plaatje’, aldus Boksebeld.

Plezier voorop

Tijdens de obstakelloop staat het plezier voorop. ‘Dat hoort erbij’, melden de organisatoren. ‘Nee, de Broekstaclerunn is niet gemakkelijk. Ja, je wordt vies… maar iedereen kan de finish halen’, verzekert Boksebeld. ‘Het gaat je ook lukken als je geen geoefende hardloper bent. Dan doe je er gewoon iets langer over en dat is helemaal prima. Zeker met de steun van het publiek gaat het iedereen lukken.’

Ook die toeschouwers wisten vorig jaar in grote getale de weg naar de gezellige pleisterplaats in het Broeklandse bos goed te vinden. ‘En we maken er ook dit jaar weer een feestje van’, beloven de organisatoren.

Meedoen?

Inschrijven kan online via www.broekstaclerun.com. De kosten bedragen €5 voor “een stukkie” (2,5 km) en €20 voor “een beste stukkie” (8,5 km). Vriendengroepen kunnen aanvinken om als team deel te nemen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico