Gemeenteraden roepen minister op tot overleg over N35

Minister van Nieuwenhuizen moet nog deze zomer met de provincie Overijssel om tafel om tot een oplossing te komen voor de N35 Wijthmen – Nijverdal. De gemeenteraden van de gemeente Raalte en de gemeente Hellendoorn roepen vandaag in een brief de minister van Verkeer en Waterstaat op tot actie, zodat verbreding van de N35 Wijthmen -Nijverdal bespreekbaar wordt. De brief is medeondertekend door de Plaatselijk Belangen van Laag Zuthem, Heino, Mariënheem, Haarle en Luttenberg. Ook de bedrijvenkringen uit de beide gemeenten tekenden mee.

De gemeenteraad van de gemeente Raalte en Hellendoorn zijn teleurgesteld in de beantwoording van de schriftelijke vragen door minister van Nieuwenhuizen. In de brief spreken de raadsleden ook hun zorgen uit over de resultaten van het verkeersonderzoek, waaruit blijkt dat de verkeersdrukte op de N35 nog sterker toeneemt dan verwacht. Hierdoor komt de leefbaarheid van de kernen nog verder onder druk te staan.

De Tweede Kamer heeft recent in meerdere moties de minister opgeroepen om tot een oplossing te komen voor de N35 en met de provincie Overijssel hierover in overleg te gaan. Tot op heden is dit niet gebeurd. De raadsleden hopen met deze brief de minister te bewegen om in gesprek te gaan met de provincie.

Het bericht Gemeenteraden roepen minister op tot overleg over N35 verscheen eerst op Salland TV.