Gerardus Majella, 100 jaar, reden voor een feestweek

Basisschool Gerardus Majella, een begrip in Broekland. Dé school van nu al vier! generaties onderwijs. In Broekland, waar iedereen elkaar kent en voor elkaar klaarstaat. Zo nu ook in de aanloop naar de festiviteiten rondom het 100-jarig bestaan van de school.

Feestweek
100 jaar is een hele tijd, daarom mag de feestweek best de hele week duren, vindt Ilse Kalter, sinds 3 jaar directeur van deze Mijn-Plein-school. Van workshops vloggen, kunstart-tekenen op straat, kleien en het instuderen van een heuse lipdub. Voor jong en ouder is er iets leuks bij.

Sponsorloop
Naast feestelijkheden vond directrice Ilse Kalter dat er ook ruimte moest zijn voor een serieuze inslag. De school dankt de naam aan Heilige Gerardus Majella, die bekend stond als een weldoener. Dit gedachtengoed willen zij graag voortzetten.

Foto: Sonja Veneman

Maandag liepen de kinderen een sponsorloop rondom de vijver, aangemoedigd door familie en docenten. Ilse vertelt: “We hebben dit doel niet zomaar gekozen. Een oud-leerling die inmiddels is genezen van kanker is vandaag aanwezig. Zijn zusje zit in groep 5 en ook zijn oudste zus heeft op deze school gezeten. Het is bijzonder om de leerlingen hierin mee te nemen. Niet alles is feestelijk, we doen het ook ergens voor. Samen de schouders eronder, ” voegt Ilse eraan toe. En dit is ook aansluitend in de gedachtengang van de Broeklanders: Met mekare, veur mekare, deur mekare.

Expositie
Met hulp van de Historische Vereniging maar ook verzamelaars die tal van mooie oude schoolattributen ter beschikking stellen als leesplankjes en boeken, worden uitgestald bij de expositie 100 jaar Gerardus Majella in de school. Aangevuld met projecten van leerlingen zal het een bijzondere tentoonstelling worden. Vrijdag aanstaande zijn belangstellenden welkom vanaf 16.00 uur en dat zullen er heel wat zijn, volgens Ilse.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico