Henry Bronkhorst nieuwe directeur Sportbedrijf Raalte

Henry Bronkhorst is benoemd als nieuwe directeur van Sportbedrijf Raalte. Per 1 mei 2019 verruilt hij zijn functie als senior projectleider sportevenementen bij de provincie Gelderland voor de directeursfunctie in Raalte.

Na een uitgebreide sollicitatieprocedure, in nauwe samenwerking tussen de gemeente, de Raad van Commissarissen en medewerkers van het Sportbedrijf Raalte, heeft het College van de gemeente Raalte Henry Bronkhorst benoemd tot nieuwe directeur/bestuurder van het Raalter Sportbedrijf. Daarbij heeft hij onder andere de opdracht meegekregen om het Sportbedrijf commercieel verder uit te bouwen de komende jaren.

Henry Bronkhorst

Apeldoorner Bronkhorst is 44 jaar oud en heeft een lange en uitgebreide ervaring op het gebied van (top)sport, organisatieontwikkeling en marketing. Hij heeft onder andere als directeur bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland gewerkt, waar hij de organisatie omgevormd heeft van een traditionele vereniging tot een ondernemende maatschappelijke organisatie. In zijn huidige functie bij de provincie Gelderland ligt de focus op het benutten van de kracht van de fietssport voor onderwerpen zoals mobiliteit, gezondheid, toerisme, leefbaarheid, natuur en regionale gebiedsopgaven.

Henry is erg enthousiast over de mogelijkheden die hij ziet voor het Sportbedrijf en gemotiveerd om dit voorjaar aan de slag te gaan: “Sport heeft van nature een geweldige economische en maatschappelijke verbindende kracht. Het Sportbedrijf heeft een uitdagende en belangrijke rol om Raalte met sport en bewegen gezonder, vitaler en socialer te maken. Ik kijk er dan ook met veel plezier naar uit om daar vanaf 1 mei samen met alle medewerkers en stakeholders nog verder invulling aan te gaan geven.”

Pensionering huidig directeur Peter Gras

Met zijn aanstelling bij Sportbedrijf Raalte volgt Henry Bronkhorst de huidige directeur Peter Gras op, die in juni met pensioen gaat. Peter Gras begon in 2002 als teamleider Sport bij de gemeente Raalte en werd in 2015 directeur/bestuurder van Sportbedrijf Raalte B.V. In die functie was hij de laatste jaren onder andere verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het Sportbedrijf en de nieuwbouw van Sportcentrum Tijenraan.

 

Het bericht Henry Bronkhorst nieuwe directeur Sportbedrijf Raalte verscheen eerst op Salland TV.