Inloopavond Wijk voor morgen Olst

Op 13 december organiseert gemeente Olst-Wijhe een inloopbijeenkomst in de Bastiaan, Kerkplein 3 in Olst. Tussen 19.00 en 20.15 krijgen bezoekers het laatste nieuws over een uniek project in Olst, een wijk voor morgen.  In deze wijk (het gebied ten zuiden van de nieuwbouwwijk Zonnekamp Oost tussen de Kneu en de Jan Schamhartstraat) wordt een groene en duurzame inrichting van de openbare ruimte erg belangrijk, naast uiteraard het bouwen van unieke, duurzame woningen.

Als eigenaar van de grond staat de gemeente Olst-Wijhe nog aan het begin van de ontwikkeling van dit gebied. Wat wel bekend is, is dat de wijk zo natuurinclusief en circulair mogelijk gerealiseerd wordt.  De gemeente blijft eigenaar van de openbare ruimte en gaat dat ecologisch en aantrekkelijk inrichten. Een flink aantal mensen gaf al aan interesse te hebben in wonen in het gebied.
Op 6 december droomden zij samen met de gemeente over hun wensen en ideeën. De uitkomsten hiervan kan men zien op de inloopavond. Niet alles past in het gebied omdat het een natuurinclusief project wordt met veel ruimte voor groen.

Tijdens de avond kan men een korte presentatie bijwonen over waar de gemeente nu staat en wat er tot nu bekend en niet bekend is. Ook kunnen bezoekers op de avond in gesprek gaan met een aantal medewerkers van de gemeente. Ook hun mening en ideeën zijn van harte welkom.

Natuurinclusief en circulair

In het gebied speelt het natuurinclusieve concept de hoofdrol. We verweven de natuur in het dagelijks leven en houden er rekening mee.
Zo komt er onder andere aandacht voor de manier waarop men samenleeft met elkaar, het elkaar ontmoeten en hoe we in deze wijk omgaan met klimaatveranderingen.
Ook wordt circulair bouwen belangrijk in deze wijk. Dit betekent dat grondstoffen, producten en goederen slim gebruikt worden zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden: een gesloten kringloop.

Het artikel Inloopavond Wijk voor morgen Olst verscheen het eerst op Salland1.