Videoclub d’r op oet wint AVO clubfilmfestival

Op het AVO clubfilmfestival in Laren heeft de inzending van Videoclub D’r op Oet uit Hellendoorn de eerste prijs gewonnen! Deze film kreeg de hoogste waardering van zowel de vakjury als de publieksjury. De makers, Ruud Calis en Gerard van Eunen, konden een fraaie wisselbeker en een mooie herinneringsplaquette mee naar huis nemen.

Aan dit festival werd deelgenomen door negen filmverenigingen uit Overijssel en Gelderland. Naast Videoclub D’r op Oet, waren dat Face Enschede, Havic Haaksbergen, VC Berkelland, Filmgroep Doetichem, Videofilmclub Hengelo, VC Losser, Videogroep Olst/Wijhe en Zoom Out uit Heino. Het festival kon op een goede belangstelling rekenen en verwelkomde vele bezoekers. Er werden in totaal negen films gepresenteerd.

De vakjury bestond uit Hay Joosten en Rob van Maanen, gekwalificeerde NOVA juryleden. Het publiek kon per vereniging punten aan de vertoonde films geven.

De winnende film heeft als titel “Deventer”

De makers hebben een informatieve film gemaakt. Na een korte inleiding over de stad Deventer is er ruimschoots aandacht voor de geschiedenis van de stad en de historische snijramen en gevelstenen. Als afsluiting nodigt de maker ons uit om zelf in de stad te komen kijken.

De vakjury roemde de creativiteit die in de montage is gebruikt. De film is cultuurhistorisch interessant voor Deventer en zou in hun archief moeten worden opgenomen. Voor de VVV mogelijk interessant om wandeltochten door Deventer te promoten.

Het artikel Videoclub d’r op oet wint AVO clubfilmfestival verscheen het eerst op Salland1.