Jan Jaap Kolkman opnieuw lijsttrekker PvdA Deventer

De leden van de PvdA in Deventer hebben op donderdag 26 oktober jl. PvdA-wethouder Jan Jaap Kolkman opnieuw aangewezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Er waren geen tegenkandidaten, alleen Kolkman had zich voor de deadline van 16 oktober gemeld als kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Daardoor waren openbare lijsttrekkersverkiezingen niet aan de orde.

De geboren Deventenaar maakt zich hiermee op voor een nieuwe verkiezingsstrijd waarin hij de lijst van de PvdA Deventer aanvoert. Kolkman was eerder in 2014 ook lijsttrekker voor de PvdA, na het winnen van de lijsttrekkersverkiezing die toen onder de leden werd gehouden. Hij werd na de verkiezingen van maart 2014 wethouder in het huidige college van B&W. De PvdA behaalde toen 6 zetels in de gemeenteraad. Binnen het college van B&W heeft Kolkman o.a. de portefeuilles werk & economie, sociale zaken, zorg, jeugd en wonen.

Kolkman over zijn benoeming tot lijsttrekker: “De Partij van de Arbeid zit in het DNA van Deventer en ik ben als echte Deventenaar dan ook trots op het feit dat ik de lijst voor de PvdA weer mag aanvoeren. We staan daarbij voor een sterk en sociaal Deventer voor iedereen, waarbij we in Deventer de afgelopen jaren veel bereikt hebben op het gebied van wonen, werk en zorg.“ De volledige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma van de PvdA in Deventer worden op zaterdag 25 november vastgesteld door de lokale PvdA-leden.

Source: Salland TV