Juniconcerten Bathmense Beiaard

De Stichting Bathmense Beiaard (SBB) organiseerde in voorgaande jaren samen met de voormalige stadsbeiaardier Jan Willem Achterkamp jaarlijks een kleine serie juniconcerten. Bij deze concerten was er altijd een uniek samenspel met het carillon in de toren van de Bathmense Dorpskerk. Culturele gezelschappen als de Bêkezangers, Boerendansgroep Battumse Venne,

Muziekvereniging Orpheus waren daarbij van de partij. Ook werd het carillon ingezet in combinatie met poëzie door schrijfster Dannie ter Zweege of vond er samenzang met het carillon plaats. Ook dit jaar zijn er twee juniconcerten. Bauke Reitsma, de nieuwe stadsbeiaardier van Deventer en Bathmen, organiseert samen met de SBB twee concerten die zijn aangepast aan de corona-maatregelen. Er is dit jaar geen samenspel, maar er zijn wel twee bijzondere concerten.

Het eerste concert vindt plaats op vrijdag 12 juni om 19.00 uur. Reitsma speelt een veelzijdig programma beginnend met kinderliedjes als ‘Dikkertje Dap’ en ‘Ik zag twee beren’ (i.v.m. de berenjacht in corona-tijden). Via bekende klassieke muziek van Bach en Beethoven vervolgt het programma met o.m. traditionele Ierse dansen, The Beatles, Frank Sinatra, André Hazes, Pierre Kartner en Ramses Shaffy.

In het tweede juniconcert, vrijdag 26 juni om 19.00 uur, speelt de beiaardier een verzoekprogramma. Op de website www.bathmensebeiaard.nl is meer informatie te vinden over de speelprogramma’s en een liedlijst waaruit men een keuze kan maken. Een verzoek kan worden ingediend via info@bathmensebeiaard.nl.

Het bericht Juniconcerten Bathmense Beiaard verscheen eerst op Salland TV.