Live marathonuitzending van Bevrijdingsfestival Overijssel

Beleef het Bevrijdingsfestival Overijssel thuis via www.jijenoverijssel.nl

Op vrijdag 5 mei is in Park de Wezenlanden in Zwolle een nieuwe editie van Bevrijdingsfestival Overijssel. Ook thuis vanuit je luie stoel kun je het grootste bevrijdingsfestival van Nederland meemaken. Optredens op het hoofdpodium en podium Abbott worden live uitgezonden op de website van JIJ&Overijssel, het publieksplatform van de provincie Overijssel.

Deze live marathonuitzending op www.jijenoverijssel.nl duurt ruim 12 uur. Om 11.00 uur start op het hoofdpodium het openingsconcert van The Bluebettes, vervolgens zijn er op het hoofdpodium optredens van o.a Waylon, Jett Rebel, Danny Vera en Blaudzun. Op podium Abbott treden o.a LAKSHMI, Son Mieux en The Cool Quest op. De stream is bovendien op meer dan 20 andere websites te volgen, waaronder lokale en regionale omroepen en de site van NU.nl en NOS.

Bijzondere samenwerking

Het bedrijf Boerdam uit Zwolle is door het festival en Provincie Overijssel gevraagd om de videoproducties en livestreams te coördineren. Kenmerkend en uniek is dat de livestream mede mogelijk worden gemaakt door RTV Oost, de onderwijsinstellingen Deltion College, Landstede, Facility House, De Stentor en Marketing Oost. Deze samenwerking leidt tot een hoogwaardige kwaliteit van online en TV uitzending via diverse media. Studenten bedienen de camera’s en worden ondersteund door professionele partners. Deze (leer)ervaring draagt bij aan ontwikkeling in de beroepspraktijk.