MKB vriendelijk Raalte sprong vooruit in Overijssel

De gemeente Raalte maakt een enorme stap vooruit in de waardering door ondernemers. Nog maar twee jaar geleden scoorde de gemeente een 4.8 op het onderzoek van MKB vriendelijkste gemeenten en nam daarmee de 25e en laatste plaats in Overijssel in. Nu twee jaar later scoort de gemeente een 6.8 en is daarmee nummer 7 in onze provincie.

“De 7e plaats van MKB vriendelijke gemeenten is natuurlijk een fantastische uitslag. Wat ik nog belangrijker vind is dat het bevestigt wat we al voelden en hoorden. We zijn als ondernemers en gemeente samen de goede weg ingeslagen. We werken en blijven werken aan onze dienstverlening en dat werpt zijn vruchten af. Ik ben een trotse wethouder!” aldus wethouder Dennis Melenhorst.

Ook Paul Maas, medevoorzitter van de Taskforce Ondernemersdienstverlening en voorzitter Kring Raalter Werkgevers, reageert opgetogen: “Ik zie ons nog zitten twee jaar geleden. We spraken de ambitie uit om van plek 25 te stijgen naar de top 10 van dit onderzoek. En dat is nu gelukt! Maar hiermee zijn we er niet. Het ondernemersklimaat blijft aandacht vragen. Dus deze mooie score smaakt voor mij naar meer.”

Gezamenlijke inspanning
Het mooie cijfer is een resultaat van de gezamenlijke inspanning van ondernemers zelf en de gemeente om het ondernemersklimaat in Raalte te verbeteren. De Taskforce Ondernemersdienstverlening, het intensieve contact tussen de gemeente en de ondernemersverenigingen, de aanstelling van accountmanagers en een ruimtecoach én de totstandkoming van een bedrijvenregister zijn daar enkele voorbeelden van.

Het bericht MKB vriendelijk Raalte sprong vooruit in Overijssel verscheen eerst op Salland TV.