Museum Geert Groote Huis zoekt vrijwilligers

Het Museum Geert Groote Huis (GGH) aan het Lamme van Dieseplein te Deventer bestaat thans 5 jaar. Momenteel houdt een betrokken groep van bijna 40 vrijwilligers het Geert Groote Huis draaiende, waardoor het 5 dagen in de week geopend kan zijn. Om ons team weer compleet te maken, zoeken we extra vrijwilligers. Daarbij gaat het om gegadigden voor een functie als gastheer/gastvrouw en/of voor die als beheerder.

Wat is het Geert Groote Huis?
Het Museum Geert Groote Huis (GGH) maakt door middel van een permanente tentoonstelling en de daarmee verbonden activiteiten de wereld van Geert Groote en zijn gedachtegoed tastbaar. Het GGH stelt zich ten doel de ideeën van Geert Groote naar onze eigen tijd te vertalen en concentreert zich op de cultuurhistorische betekenis van de persoon Geert Groote en de waarde van zijn ideeën voor onze tijd.

Wat zijn de taken van een gastheer of gastvrouw?
Als enthousiaste en klantvriendelijke gastvrouw/gastheer ontvangt u bezoekers, geeft u informatie over het GGH en verricht u eenvoudige horecataken, zoals de koffie en theevoorziening. U kunt zelfstandig werken, goed met mensen omgaan en u heeft goede communicatieve en sociale vaardigheden. U heeft affiniteit met de culturele sector.

Taken van beheerder
Tevens wordt gezocht naar enkele personen die een aantal keren per week als beheerder van het GGH kunnen functioneren. Een belangrijke taak van de beheerder is het openen en/of sluiten van het GGH, waarbij technische installaties als verlichting, media, vaatwasser etc. worden aan- of uitgezet. U bent consciëntieus, betrouwbaar, communicatief en beschikt over enige technische vaardigheden. U bent woonachtig in de binnenstad van Deventer of in de directe omgeving daarvan.

Meer informatie
Wilt U nadere informatie betreffende deze vrijwilligersfuncties, neem dan contact op met Rutger Jan van Woerden, bestuurslid van de stichting realisatie gedachtegoed Geert Groote via 06-13603976/0570-650726 of via rvanwoerden@gmail.com.