Nationale opening aspergeseizoen voor het eerst in Salland

Op 12 april wordt het aspergeseizoen geopend. Voor het eerst vindt deze opening plaats in onze regio. Een primeur! Met veel inzet van tijd en energie heeft Stichting Salland Aspergeland de nationale opening van het aspergeseizoen naar Overijssel gekregen. Jonnie Boer van 3-sterrenrestaurant De Librije is gastheer.

De afgelopen jaren vond de opening elders in het land plaats en voornamelijk in samenwerking met aspergetelers uit het zuiden van het land. De aspergetelers in het oosten van het land zijn landelijk nog weinig bekend. ‘Het is tijd dat daar verandering in komt’, aldus Willy Haarman, voorzitter van Stichting Salland Aspergeland. In samenwerking met de Gemeente Raalte, Salland Marketing en Vechtdal Marketing zetten zij zich in om het witte goud uit het oosten meer naamsbekendheid te geven.

Het witte goud uit het oosten
De asperges uit het oosten worden ook wel het best bewaarde geheim van Nederland genoemd. ‘Zonde’, vindt wethouder Jacques van Loevezijn, ‘de asperges uit deze streek hebben een uitstekende kwaliteit en een grote toeristische waarde. De telers hebben een grote passie voor hun product en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Met deze campagne hoop ik meer bezoekers naar deze regio te trekken.’

Asperge activiteiten
Het programma van de nationale opening bestaat uit een culinaire proeverij bij De Librije en een rondrit in klassieke auto’s langs de telers van Salland. De officiële opening is het startsein voor tal van activiteiten in de periode april tot juli 2018. Bezoek bijvoorbeeld de aspergetelers tijdens een fietstocht of geniet van een heerlijk aspergemenu in een van de uitstekende restaurants.

Source: Salland TV