Nationale prijs voor Hein te Riele: Lifetime Achievement Award 2018

Hein te Riele heeft afgelopen maandag 16 april de Lifetime Achievement Award ontvangen, een award voor iemand die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de professionalisering van de Nederlandse evenementensector. De prijs werd uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Rotterdam.

De prijs is een bijzondere erkenning die onaangekondigd was. Deventer was genomineerd voor evenementenstad voor het jaar in de categorie tot 100.000 inwoners, een prijs die is uitgereikt aan Noordwijk. Voor de Lifetime Achievement Award waren echter geen genomineerden aangekondigd. Eerdere jaren ontvingen Jan Smeets (PinkPop), Joop Mulder (Oerol) en Johan Moerman (Rotterdam Festivals) de prijs.

Hein te Riele is directeur van het Evenementenbureau VVV Deventer, organisator van onder andere het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten, de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn.

Ook is tijdens het congres bekend gemaakt dat het Nationaal Congres Evenementen in het kader van het evenementenbeleid van de Provincie Overijssel in 2019 in Deventer plaatsvindt.

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De Lifetime Achievement Award is een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een evenementenmaker die bepalend is geweest voor het evenementenlandschap in Nederland.

Source: Salland TV