Nationale voorleesdagen in Salland

De Nationale Voorleesdagen 2018 komen eraan! De Bibliotheek Salland organiseert allemaal leuke evenementen om voorlezen te stimuleren.

Voorgelezen worden is onmisbaar voor kinderen! Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt hun taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. De Nationale Voorleesdagen, dit jaar van 24 januari tot en met 3 februari, zijn er om zo veel mogelijk baby’s, peuters en kleuters mét hun ouders aan het lezen te krijgen. Bijvoorbeeld in het boek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Dat is het Prentenboek van het Jaar 2018, uitgekozen door de jeugdboekenexperts van bibliotheken uit het hele land.

De Bibliotheek Salland organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen een aantal leuke evenementen.

Voorstelling

Tijger is jarig is een (inter)actieve, muzikale, fantasierijke theatervoorstelling over een slapende tijger en een stel dieren die een feestje voorbereiden. Poppentheater De Kletskous speelt op zaterdag 20 januari in de Bibliotheek Olst een familievoorstelling om 11.00 uur. Op maandag 22 januari kunnen groepen van kinderdagopvanglocaties de voorstelling zien in de Bibliotheek Raalte, om 11.00 en 13.00 uur. Toegang voor alle voorstellingen: € 3,– per kind, 1 begeleider gratis.

Het Nationale Voorleesontbijt

Lekker samen de dag beginnen met een broodje en een prachtig verhaal, voorgelezen door een (on)bekende verteller. Dat is het Voorleesontbijt, elk jaar de start van de Voorleesdagen. Voorleesontbijten worden overal gehouden. Ook in de Bibliotheek, op de tijd van het wekelijkse Voorleesuurtje: op woensdag 24 januari om 10.00 uur in Heino en Olst, en op vrijdag 26 januari om 9.30 uur in Raalte.

Voorleessessies op de kinderdagopvang

Een aantal kinderopvanglocaties in Raalte krijgt tijdens de Voorleesdagen bezoek vanuit Landstede. Stagiairs van de opleiding Onderwijsassistent komen langs en lezen verhalen met de kinderen.

Source: Salland TV