Nieuwbouw huurwoningen in Heeten van start

Donderdag 4 juli werd het startschot gegeven voor de bouw van 4 nieuwe huurwoningen in het nieuwbouwplan De Veldegge in Heeten. Wethouder Wout Wagenmans, Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk en Marijke Kool van SallandWonen legden gezamenlijk de eerste steen van het blok van 4 buitengewoonthuiswoningen.

Inwoners van Heeten hebben voorrang bij de toewijzing van deze woningen. De woningen worden in december van dit jaar opgeleverd en verhuurd. De huurprijzen variëren van 607 tot 648 euro.

Betaalbare woningen in kleine kernen
Wethouder Wagenmans is blij dat de woningen er komen: “Er is ook in de kleine kernen behoefte aan betaalbare woningen voor de kleine huishoudens. Met de bouw van deze woningen geven we verder richting aan ons gezamenlijk doel: goed wonen in Salland!”. Ook Marijke Kool, directeur van SallandWonen, had een grote lach op haar gezicht bij de start van de bouw! “Eindelijk kunnen we weer bouwen. Dat is hard nodig! Na Heeten worden deze woningen ook in Broekland, Olst en Raalte gebouwd”.

Voor 1- en 2-persoonshuishoudens
De komende jaren bouwt SallandWonen op diverse locaties in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe nieuwe huurwoningen, die ‘buitengewoonthuiswoningen’ worden genoemd. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Zulke huishoudens zoeken vaak een woning die net wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen vrijstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Het bericht Nieuwbouw huurwoningen in Heeten van start verscheen eerst op Salland TV.