Orkest over de IJssel treedt op tijdens Stöppelhaene met Trijntje Oosterhuis

FOTO: Carin Verbruggen. Onder leiding van musicus en componist Hans Groen uit Raalte treedt vrijdagavond 24 augustus het Orkest over de IJssel op tijdens Stöppelhaene. Samen met een aantal fantastische vocalisten en instrumentalisten uit de Nederlandse muziekscène zoals Trijntje Oosterhuis, Erik Neimeijer (Bökkers), Rumor Has it, Eric Milton en diverse lokale talenten wordt dit gegarandeerd een van de meest bijzondere optredens tijdens Stöppelhaene.

Het 40-koppig semiprofessionele Orkest over de IJssel staat onder leiding van Hans Groen. “We hebben sinds 2017 een formatie met goede amateurs en professionele muzikanten die elkaar versterken in muzikaliteit en enthousiasme. Het orkest kan een bijdrage leveren aan allerlei evenementen in Salland en de provincie Overijssel. Dat we hier op de Stöppelhaene staan is een geweldige kans om een groot en gevarieerd publiek te raken met onze muziek.”, aldus Groen.

Verwacht een origineel, intens concert dat je raakt. Het orkest speelt een gevarieerde mix van muziekstijlen. Of je nu een fervent liefhebber bent van rocknummers uit de seventies, of liever luistert naar hedendaagse pop, het orkest is er voor iedereen. De muzikanten spelen alle genres, behalve klassiek. Het wordt een feest van herkenning vol bekende nummers, een trip down memory lane, maar ook een ware ontdekkingsreis langs hedendaagse muziek met prachtige soloperformances en de beste muzikanten.

Dijk van een stem: Trijntje Oosterhuis
Trijntje Oosterhuis is een van die solisten. Hoewel de carrière van Trijntje Oosterhuis voor het grootste gedeelte uit Engelstalig werk bestaat, mogen we niet vergeten dat haar definitieve doorbraak als solozangeres toch echt kwam door een Nederlandstalig liedje. In 1996 wist heel Nederland in één klap wie de zangeres (die destijds met haar broer Tjeerd de band Total Touch vormde) was. Dat liedje, getiteld De Zee, schopte het tot de Top 10 van de vaderlandse hitlijsten. Wereld Zonder Jou (een duet met Marco Borsato), Vlieg Met Me Mee (uit de speelfilm Abeltje) en Nu Dat Jij Er Bent (dat een ode was bij de geboorte van prinses Amalia) zijn een aantal voorbeelden van bekende hits van deze Nederlandse zangeres. Met een dijk van een stem, zorgt Oosterhuis ongetwijfeld voor een knaloptreden tijdens Stöppelhaene.

Erik & Eric
Erik Neimeijer is gitarist, zanger (Bökkers, Lorrainville, Backcorner Boogieband, etc.) en schildert. Dit muzikale talent voelt zich thuis in alle muziekgenres: van blues, rock, tot jazz, maar heeft zijn hart de laatste jaren verknocht aan het zingen in Salland dialect met zijn band Bökkers. Samen met Eric Milton zal hij voor frisse energie zorgen tijdens het optreden met het Orkest over de IJssel. Eric Milton maakte ooit deel uit van het Korps Mariniers als kikvorsman en parachutist. Hij had een stuntbedrijf en werkte bij een arrestatieteam. Nu is Eric een klassiek geschoolde tenor die heeft deelgenomen aan het Nederlands Reisopera. Zijn achtergrond is minstens even divers als zijn repertoire.

Talentvolle backing vocals Rumor has it
Rumor has it verzorgt de backing vocals bij Orkest over de IJssel. De zanggroep van zes meiden won in 2013 de regionale talentenjacht Salland’s Got talent. In datzelfde jaar haalden ze de liveshows bij Holland’s Got Talent. De afgelopen jaren traden zij op met een eigen theatershow “The extra mile” en zongen ze met bekende muzikanten als Rob de Nijs en Charlie Luske.

Meer informatie op www.stoppelhaene.nl

Source: Salland TV