Raalte werft ambassadeurs voor Salland tijdens wandelvierdaagse

Vrijdagmorgen om 7.30 uur ging vanuit het hart van Salland de laatste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse van start. Een bijzondere dag voor wethouder Jacques van Loevezijn van de gemeente Raalte die vandaag ook meeliep. Dat deed hij samen met zijn collega-wethouders Anton Bosch van de gemeente Olst-Wijhe en Bert Krale van de gemeente Staphorst. Ook reikte Van Loevezijn speciale Salland-ambassadeurspins uit aan de deelnemers van de vierdaagse. Dit deed hij samen met Tamara Toering van Salland Marketing.
Van Loevezijn: “Veel wandelaars die vaker deelnemen aan dit soort wandelevenementen zijn fervent verzamelaars van zulk soort pins. Met de speciale Salland-ambassadeurspin op hun tas of jas, hopen we dat ze de regio Salland ook in andere delen van het land blijvend promoten. Zij zijn onze wandelende ambassadeurs”.

De veelzijdigheid van het Sallandse coulisselandschap
Salland is een unieke regio met ongekende schoonheid en variatie. Op zo’n 25 kilometer afstand van elkaar bevinden zich twee highlights: de uiterwaarden van de IJssel en de Sallandse Heuvelrug. En daar tussenin bevindt zich het coulisselandschap met z’n doorkijkjes, prachtige boerderijen en fraaie landgoederen. De deelnemers van de Sallandse Wandelvierdaagse, met als startpunt Raalte, hebben de afgelopen week volop van het Sallandse landschap mogen genieten. “Dit prachtige evenement laat de wandelaars ons veelzijdige Sallandse decor ervaren”, geeft Tamara Toering aan. “Tezamen met de hartelijkheid en gastvrijheid van onze inwoners en ondernemers beleven ze een unieke ervaring, waardoor wij hopen dat ze ‘verslingerd raken aan Salland’ en nog eens terugkomen!”

De Sallandse Wandelvierdaagse: een onvergetelijke ervaring!
De Sallandse Wandelvierdaagse kent verschillende afstanden, namelijk 12, 20 , 30 en 40 kilometer. Daarnaast is er een speciale route van 8 kilometer voor de jeugd. Van Loevezijn en zijn collega’s liepen de nieuwe 12 kilometer-route. “Het was een prachtige ervaring. De sfeer, al die wandelaars om je heen en de kernen die elk op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het evenement; wâh mooi!”