Salland weer omgetoverd tot Aspergeland!

Vrijdagmiddag is het Sallandse aspergeseizoen officieel geopend in het Stadhuis van Deventer. Wethouders Robin Hartogh Heys en Jan Jaap Kolkman van de gemeente Deventer kregen de eerste asperges aangeboden door de Sallandse aspergetelers Hans Nieuwenhuis van Aspergeboerderij De Boerkamp en Mark Veldink van Tuinderij/Aspergebedrijf Veldink, beiden uit Diepenveen. Salland mag zich vanaf vandaag tot en met 24 juni, met trots ‘Salland Aspergeland’ noemen. Aspergeliefhebbers kunnen de komende maanden weer volop genieten van het witte goud uit het Oosten. Zo zijn er diverse arrangementen en activiteiten samengesteld. Asperge arrangementen Geniet in heel Overijssel van de Sallandse asperge!

De aspergetelers leveren de Sallandse asperge aan diverse horeca. Kijk op www.sallandaspergeland.nl voor een overzicht van heerlijke asperge arrangementen. Zelf graag in de keuken staan? Bij de aspergetelers zijn tijdens het aspergeseizoen dagverse asperges te koop. Op onze website staan verschillende menu’s voor heerlijke aspergerechten! Ontdekkingstocht Ga op ontdekkingstocht over de aspergevelden, geniet van asperge gerechtjes, demonstraties, gezellige kraampjes en neem heerlijke recepten mee naar huis. Alle aspergetelers, verbonden aan de campagne ‘Salland Aspergeland’, organiseren gedurende het seizoen leuke en informatieve open dagen. De aspergedagen zijn een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis! Uiteraard zijn er dagverse asperges te koop.

Kom en proef de asperges tijdens één van onderstaande open dagen en laat u verrassen. Zaterdag 29 april 10.00 – 16.00 uur Ogink Asperges in Raalte Zaterdag 6 mei 10.00 – 16.00 uur Tuinderij/Aspergebedrijf Veldink in Diepenveen Zaterdag 20 mei 10.00 – 16.00 uur Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen Zaterdag 27 mei 10.00 – 16.00 uur Van der Kolk Asperges in Dalfsen Zaterdag 10 juni 10.00 – 17.00 uur Aspergeboerderij De Boerkamp in Diepenveen Aspergefietsroutes Stap op de pedalen en fiets één van de aspergeroutes én koop onderweg dagverse asperges bij een teler aan huis. Fiets via de knooppunten de route Deventer (25/37/51 km) of de route Raalte (41 km). De aspergefietsroute kost €1,50 per stuk en is vanaf begin mei verkrijgbaar bij alle VVV’s en Tourist Info Punten in Salland en bij de aspergetelers.