Sinterklaas en zijn pieten onderweg naar Wijhe

WIJHE – Sinterklaas is met zijn pakjesboot onderweg naar Wijhe. Naar verwachting meert hij zaterdag 19 november met zijn pieten rond 13.45 uur aan bij de Loswal, ongetwijfeld opgewacht door heel veel kinderen.

Inmiddels hebben al veel kinderen uit groep 2, 3 en 4 zich aangemeld om met de Sint en zijn gevolg mee te varen op de boot vanaf Deventer. Er zijn nog ruim veertig kaartjes voor de boot, waarop maximaal 250 mensen kunnen meevaren. Wie voor deze bijzondere ervaring nog een kaartje wil kopen, kan daarvoor terecht op donderdag 17 november vanaf 08.30 uur bij Albert Heijn. Op is op.

In de koets met de burgemeester

Burgemeester Yvonne van Mastrigt ontvangt Sinterklaas op de Loswal, waarna de goedheiligman aan de Veerweg in een koets stapt en vervolgens via de Poort van Wijhe en de Langstraat naar het Van Dedemplein wordt gereden. Showkorps Amicitia begeleidt de lange stoet door het dorp. Op het bordes van Villa Wijhezicht houden Sinterklaas en de burgemeester een korte toespraak. Kinderen mogen daarna stukjes doen of zingen voor de Sint.

Worden de wensen vervuld?

Ook kunnen ze er met hem op de foto en er worden nog wat wensen van de kinderen vervuld, die zij op hun kleurplaat hebben geschreven. Dansschool Elle Dansé verleent haar medewerking aan de festiviteiten op het plein.

Foto: Sinterklaasintocht Olst-Wijhe 2021. Door Jan van Aefst fotografie

Met de komst van Sinterklaas naar Wijhe breekt voor de kinderen weer een spannende en gezellige tijd aan. Wat zou hij voor ze hebben meegebracht?

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl