Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

Bibliotheek neemt kinderen mee terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 30 september tot en met 11 oktober, neemt de Bibliotheek Deventer kinderen dit jaar mee terug in de tijd. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd die in het teken staan van geschiedenis. Dit jaar is het motto van de Kinderboekenweek namelijk ‘En toen?’.

Luister naar spannende verhalen van vroeger, kies een boek uit de aanraders die in de bieb zijn klaargelegd of wordt zelf een ridder op het Middeleeuwse Speelplein van de Bibliotheek Centrum. In de bibliotheken Centrum, Diepenveen, Bathmen, Schalkhaar, Keizerslanden en Colmschate kunnen kinderen de hele week meedoen aan een spannende speurtocht. Pak een opdrachtvel, zoek de vloerstickers in de bibliotheek en leer meer over techniek door de eeuwen heen! In alle vestigingen ligt daarnaast het gratis doeboekje ‘Tijdreizen’ klaar. Het staat boordevol leuke opdrachten voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Op zondag 11 oktober wordt de Kinderboekenweek traditioneel afgesloten met het Kinderboekenweekspektakel. Die dag is er van alles te doen in de Bibliotheek Centrum. Schrijvers Thijs Goverde, Jozua Douglas en Tjibbe Veldkamp vertellen spannende en grappige verhalen, net als illustrator Linda de Haan die voorleest uit haar boek ‘Lance & Lot zoeken zich rot’. Jonge creatievelingen kunnen leren tekenen van Charlotte Dematons, een houten lebuinustoren met verlichting bouwen of meedoen aan de workshop middeleeuws schrijven voor kinderen, waar ze net zo mooi leren schrijven als de monniken van vroeger. Op de begane grond van de bibliotheek kan je boeken van de aanwezige auteurs kopen en meteen laten signeren. Heb je een eigen boek dat je wil laten signeren, dan kan dat natuurlijk ook.

Vanwege de coronamaatregelen ziet een bezoek aan het Kinderboekenweekspektakel er dit jaar anders uit dan andere jaren. Zo kan er een beperkt aantal kinderen meedoen aan de verschillende activiteiten. Een kaartje voor een activiteit kost € 1,- en is te koop via de website van de bibliotheek. Ouders wordt gevraagd op een andere plek in de bibliotheek te wachten of afstand te houden tijdens de activiteit. Meer informatie over de activiteiten, het complete programma van de Kinderboekenweek en de kaartverkoop zijn te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/kinderboekenweek.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Het bericht Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek verscheen eerst op Salland TV.