Tweede fase Steenbrugge van start

De eerste fase van de bouw van de nieuwe wijk Steenbrugge met ca. 400 woningen is volop in ontwikkeling en realisatie. Door de aantrekkende woningmarkt versnelt de afzet van de woningen. Voor de gemeente en mede grondeigenaar Van Wijnen aanleiding om de tweede fase van Steenbrugge op te starten.

Steenbrugge is een nieuwe woonwijk waar ruimte is voor ca. 1.200 woningen. Wethouder Frits Rorink: “Het is mooi dat de volgende fase van Steenbrugge van start kan gaan met een mix van woningen, ook voor mensen met een smallere beurs. Toen Steenbrugge begon was het nog een koploper, inmiddels is gasloos en duurzaam bouwen heel normaal.”

Woningbouw 2de fase
De 2de fase van Steenbrugge krijgt ook ca. 400 woningen. Het gaat om:
• 50% vrije sector koopwoningen
• 15% vrije sector huurwoningen
• 20% sociale huurwoningen
• 15% sociale koopwoningen

Zelf- en samenbouw
15% van de woningen wordt gerealiseerd in de categorie zelf- en samenbouw. Dit betekent dat mensen (alleen of samen) een kavel kopen en in eigen opdracht een huis laten bouwen. De overige 85% van de woningen wordt projectmatig gerealiseerd. Deze woningbouw sluit aan bij de onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Woonvisie.

Medio 2019 in de verkoop
De start van de 2de fase is in overleg tussen Van Wijnen en de gemeente tot stand gekomen. Gezamenlijk is ingezoomd op de lokale woningmarkt en de positie van Steenbrugge hierin. Naar verwachting gaan de eerste woningen van de 2de fase medio 2019 in de verkoop. Van Wijnen is een landelijk opererende ontwikkelende bouwer en bouwt onder andere woningen.

Ontwikkeling en realisatie 1ste fase Steenbrugge
De woningbouwprogrammering sluit goed aan bij de 1ste fase Steenbrugge. Deze 1ste fase met ca. 400 woningen wordt ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar BPD en is volop in ontwikkeling en realisatie. Door de aantrekkende woningmarkt versnelt de afzet van de woningen. Inmiddels worden de eerste woningen al naar volle tevredenheid bewoond.

Steenbrugge is duurzame voorbeeldwijk
Steenbrugge is een voorbeeldwijk op het gebied van duurzame woningbouw. Alle woningen worden gebouwd zonder gasaansluiting. De sociale huurwoningen worden aangesloten op een bestaand warmtenet van Keizerslanden dat verduurzaamd wordt. Wonen in Steenbrugge betekent een beperkte energierekening. Ook de openbare ruimte is duurzaam van opzet met veel groen en ruimte voor waterberging.

Source: Salland TV