Veiligheid eigen personeel meer prioriteit in december voor politie. “We willen zelf ook veilig thuiskomen “

De politie heeft het extra druk aan het eind van het jaar. Voortijdige knallers, waarvoor taakstraffers. Vernielingen en oud en nieuw-feesten die uit te hand lopen.

“De jaarwisseling is voor ons altijd het grootste evenement van het jaar met uitdagingen als het gaat om veiligheid en het handhaven van de openbare orde. De politie is gewend om rekening te houden met meerdere scenario’s. De veiligheid van de mensen die tijdens de jaarwisseling werken heeft daarbij de hoogte prioriteit, vertelt woordvoerder communicatie Ellen Prummel van de landelijke politiedienst.

Hulp verlenen en eigen veiligheid prioriteit
Hulpverleners en alle collega’s moeten weer ongeschonden thuiskomen. Het voor consumenten verboden vuurwerk dat anno 2022 in omloop is heeft z’n onschuld al lang verloren en heeft inmiddels de kracht van explosieven/handgranaat. Dit betekent voor de politie extra zorg voor onze collega’s die inmiddels het hele jaar door het risico lopen met deze zware explosieven in aanraking te komen (voetbalrellen, demonstraties/ram en plofkraken/overvallen etc). Inmiddels is het al enkele jaren noodzakelijk dat wij politiemensen extra gehoorbescherming geven om hun werk goed te kunnen doen.

Dit jaar is het eerste jaar, dat we weer een ‘normale’ jaarwisseling tegemoet kunnen zien. Na twee jaar kunnen we deze jaarwisseling weer, als vanouds en mét elkaar oud en nieuw vieren. Siervuurwerk afsteken mag, maar we vragen iedereen: doe dat vooral voorzichtig en verantwoord. Voor de eigen veiligheid, maar ook zodat de duizenden politieagenten en hulpverleners in het land die aan het werk zijn na hun dienst ongeschonden thuiskomen.

Foto: pexelx.com Politieagenten Almelo, 2016

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico