Voorleeskampioenen Salland

Op 5 maart 2018 wonnen Luna Herder en Amélie Timmermans de regionale ronde Salland e.o. van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Luna Herder van de St. Jozefschool in Wijhe en Amélie Timmermans van De Peppel in Nijverdal zijn de voorleeskampioenen uit Salland en omgeving. Dit werd na een spannende avond op 5 maart bekend gemaakt in Holstohus in Olst.

Acht kandidaten afkomstig uit gemeenten Deventer, Raalte, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Olst-Wijhe deden mee aan deze wedstrijd. De presentatie van de avond was in handen van Karin de Graaff.

De jury had het moeilijk om een definitieve keuze te maken, maar maakte uiteindelijk bekend dat de winnaars Luna en Amélie zijn. Alle deelnemers ontvingen aan het eind een oorkonde.

Luna las voor uit Lampje van Annet Schaap en Amélie uit Kweenie van Joke van Leeuwen.

Deze twee winnaars gaan door naar de finale van het voorleeskampioenschap van de provincie Overijssel. Deze provinciale finale wordt gehouden op 11 april in het ZINiN theater in Nijverdal.

De jury bestond uit Linda Voortman; juryvoorzitter (adviseur Rijnbrink/VoorleesExpress Overijssel), Saskia Pekelharing (docent en leesconsulent bibliotheek Rijssen-Holten), Janneke Meijer (combinatiefunctionaris Taal & Cultuur gem. Hellendoorn).

Source: Salland TV