Werkzaamheden Jan Hooglandstraat Olst maandag 25 mei van start

In het kader van het ‘scheiden en spreiden’ van het verkeer in Olst is de afgelopen periode gewerkt aan de nieuwe inrichting van de Jan Hooglandstraat, een deel van de Aaldert Geertsstraat en de Koekoeksweg. Op 25 mei starten de werkzaamheden die ervoor zorgen dat de weg fietsveiliger wordt. Eind juni worden de werkzaamheden afgerond.

Wat gaat er gebeuren?
Op het deel tussen de Kornet van Limburg Stirumstraat en het Koekoekspad wordt de snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur. De kruisingen worden gelijkwaardig, met uitzondering van de Spoorstraat; die kruising blijft een uitrit. De rijbaan wordt ingedeeld volgens onderstaande afbeelding

Fietsers en automobilisten rijden straks op dezelfde gele rijstrook. Hierdoor moeten automobilisten achter fietsers blijven rijden en kunnen zij alleen inhalen als er geen tegenliggers aankomen. Wel zo veilig. De nieuwe inrichting past qua uitstraling goed bij het dorpse karakter van Olst.

De groene middenstrook tussen de Kleistraat en het Koekoekspad blijft zoals het nu is, net als het onverplichte fietspad vanaf de Kleistraat langs de Koekoeksweg richting de Boskamp. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond mag er niet meer geparkeerd worden langs de Jan Hooglandstraat.

Veranderingen Koekoeksweg
Op het deel tussen het Koekoekspad en de Zandwetering wordt de maximum snelheid 50 kilometer per uur. De bebouwde komgrens van Olst wordt verplaatst van het Koekoekspad naar de Zandwetering. De werkzaamheden aan dit deel van de weg starten later.

Bereikbaarheid
Het doorgaande verkeer wordt tijdens de werkzaamheden aan de Jan Hooglandstraat omgeleid. Aan- en omwonenden kunnen hun woning zoveel mogelijk wel bereiken.
Voor fietsers en voetgangers blijft de weg open.

Het bericht Werkzaamheden Jan Hooglandstraat Olst maandag 25 mei van start verscheen eerst op Salland TV.