Windmolens en zonnevelden in Olst-Wijhe: dat doen we samen!

Zwitserland, Mont-Crosin. Windturbine en zonnepanelen op heuveltop in de Jura. ANP COPYRIGHT BRANKO DE LANG

Op woensdag 1 november nodigt de gemeente Olst-Wijhe haar inwoners uit om mee te praten over windmolens en zonnevelden in Olst-Wijhe. Dit is de start van een traject waarin de gemeente samen met inwoners wil bepalen waar en hoe windmolens en zonnevelden gerealiseerd kunnen worden.

Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd waarom het nodig is om juist nu met duurzame energie aan de slag te gaan. Weervrouw Helga van Leur neemt de aanwezigen mee in de klimaatverandering en onze eigen rol hierin. Wethouder Marcel Blind vertelt meer over het proces om tot een energievisie te komen en welke rol inwoners hierin hebben. Daarna kunnen de aanwezigen vragen stellen op de informatiemarkt waar medewerkers van de gemeente, vrijwilligers van coöperatie Goed Veur Mekare en deskundigen op het gebied van duurzame energie aanwezig zijn. Zij gaan graag met de aanwezigen in gesprek over wat duurzame energie in Olst-Wijhe voor hen betekent. Hoe werken windparken en zonnevelden bijvoorbeeld? Wat merken omwonenden ervan? En hoe kunnen zij meedoen aan het opstellen van de energievisie?

Inwoners die mee willen praten zijn op 1 november om 18.30 uur van harte welkom in de Wijhe-zaal van de Capellenborg in Wijhe. Meer informatie over het programma staat op www.olst-wijhe.nl/energievisie. Aanmelden? Stuur dan een mail naar gemeente@olst-wijhe.nl met daarin uw naam, woonplaats, e-mailadres en het aantal personen waarmee u komt.

Source: Salland TV