Zwembad Tijenraan blijft langer gesloten

Sportbedrijf Raalte heeft besloten om zwembad Tijenraan nog zeker tot en met dinsdag 27 februari gesloten te houden. Afgelopen zaterdag werd het zwembad per direct gesloten, vanwege technische problemen rondom de zwembaden, verwondingen aan de voeten van meerdere zwemmers en een calamiteit met één van de bezoekers tijdens het discozwemmen. De werkzaamheden om de ontstane problemen te verhelpen zijn vergevorderd, maar nog niet helemaal afgerond.

Ondertussen heeft er een modificatie plaatsgevonden aan de afzuiging bij het rooster in de whirpool om de problemen die zich voordeden, waarbij een meisje vast kwam te zitten met haar haar, in de toekomst te voorkomen. Ook worden de roosters in de andere zwembaden hier nog streng op gecontroleerd. De verwachting is dat alle werkzaamheden op korte termijn gereed zijn, zodat begin volgende week alle veiligheidstesten uitgevoerd kunnen worden. Ook de controle van de aanpassingen in het alarmsysteem vindt dan plaats.

Op basis van de uitslag van die testen besluit het Sportbedrijf of het zwembad weer geopend kan worden en per wanneer dat gebeurt. De veiligheid van de bezoekers van zwembad Tijenraan staat daarbij voorop.

Zodra duidelijk is wanneer het zwembad weer geopend is, worden alle klanten van het zwembad door de medewerkers van het Sportbedrijf geïnformeerd. Meer informatie en de actuele status is te lezen op de website van Sportbedrijf Raalte, www.sportbedrijfraalte.nl.

Source: Salland TV