Avior Schoolvolleybaltoernooi

Sporten en gezonde voeding staan centraal bij het Avior Schoolvolleybaltoernooi. Ruim 200 basisschoolleerlingen uit Deventer en Schalkhaar doen aanstaande woensdag 26 februari mee aan het Avior Schoolvolleybaltoernooi. Scholen hebben zich met 33 teams massaal aangemeld voor deelname aan het toernooi, dat dit jaar van 15.30 – 18.30 gehouden wordt in Sport- en Belevingscentrum De Scheg.
Voor het tweede jaar organiseert volleybalvereniging Avior samen met Sportbedrijf Deventer het schoolvolleybaltoernooi. ‘Waren we vorig jaar met 100 basisschoolleerlingen al positief verrast, een verdubbeling van dit aantal hadden we nooit verwacht’, zegt Mieke Tip, een van de organisatoren. Van de Nicolaasschool tot Kleurrijk en van de Rank tot de Kleine Johannes. Leerlingen van veel verschillende scholen in Deventer en Schalkhaar doen mee.
Voor de organisatie komt het goed uit dat het nu voorjaarsvakantie is, want het is een behoorlijke klus om de teamindelingen en het wedstrijdschema te maken. Nieuw dit jaar is dat Avior de samenwerking heeft gezocht met de Fruitvriendjes, leverancier van schoolfruit. Hebben de kinderen even pauze, dan kunnen ze voor gratis fruit terecht bij de fruitkraam. Gaan de winnende teams er met de beker vandoor, voor iedereen ligt er na afloop van het toernooi een verrassing klaar.
Ook kunnen de kinderen de pauze besteden bij een heuse slagkooi. Honkbalvereniging The Eagles is aanwezig met een slagkooi waar leerlingen hun slag kunnen slaan. ‘We gaan er een sportief en gezellig toernooi van maken’ zegt Mieke en met de inzet van veel vrijwilligers en het enthousiasme van de leerlingen en begeleiders gaat dat zeker lukken.
Het bericht Avior Schoolvolleybaltoernooi verscheen eerst op Salland TV.