Zomerronde bij EICAS, museum voor hedendaagse kunst Deventer

Op 14 augustus en 11 september 2022 van 13.30 tot circa 15.00 uur ben je van harte welkom om kosteloos een verdiepende rondleiding te krijgen in de kunst van Nu.
Hilde Dorrestein, een van de rondleiders: “Nul-kunst is niet makkelijk. Nul doet een ander beroep op de kijker. Bij het bekijken van het eigenzinnige werk van onder andere Armando, Jan Henderikse en Henk Peeters heb je al je zintuigen nodig. Het is boeiend om met een aantal bezoekers wat dieper op de kunstwerken in te gaan. Er ontstaan telkens weer bijzondere discussies en het maakt dat je anders gaat kijken.” Je bent van harte welkom om mee te doen met deze ontmoeting met Nul-kunst.

Wel vragen we je vriendelijk om je aan te melden via info@eicas.nl onder vermelding van de datum waarop je wilt komen en de naam Zomerronde.

In het Europa ontstaan rond 1960 nieuwe kunstenaarscollectieven waaronder de Duitse ZERO- en de Nederlandse Nul-beweging. Hun werk is niet alleen een gedurfde reactie op de vaak expressieve kunst van dat moment. Nog meer is het een nieuw vertrekpunt voor de hedendaagse kunst. In Museum EICAS preview maak je kennis met kunstenaars van de Nederlandse Nul-beweging. Laat je inspireren door het eigenzinnige werk van onder andere Armando, Jan Henderikse, herman de vries en Henk Peeters.

Op dit moment wordt het voormalige Hegius Gymnasium getransformeerd tot een nieuw museumgebouw. De opening staat eind 2022 gepland. Tot dat moment is er Museum EICAS preview aan de Polstraat: twee ruimtelijk gerenoveerde pakhuizen met maar liefst drie verdiepingen aan hedendaagse kunst.

Zie voor meer informatie: www.eicas.nl

Museum EICAS Preview, Polstraat 6A Deventer

Geopend van dinsdag t/m zondag 10.00 –17.00 uur.