Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe stopt.

Burgemeester Ton Strien (64) legt na 15 jaar op 1 september zijn functie bij de gemeente Olst-Wijhe neer. Het begin van de nieuwe collegeperiode is volgens hem een goed moment om deze stap te zetten.

Ton Strien hierover: “Vanaf september 2007 heb ik in Olst-Wijhe het ambt van burgemeester met liefde en passie mogen uitoefenen. De manier waarop ik het burgemeesterschap probeer in te vullen, geeft veel, maar het vraagt ook veel. En toch kan en wil ik het niet anders. Ik heb mij daarom de vraag gesteld of ik die passie ook de komende jaren nog kan opbrengen. Er ligt nu een mooie strategische raadsagenda en een daarop gebaseerd bestuursakkoord en bovendien hebben we sinds 5 juli een nieuw college. Voor mij een passend moment om het stokje over te dragen.

Daarom heb ik besloten om met ingang van 1 september mijn functie neer te leggen. Ik dank iedereen met wie ik de afgelopen 15 jaar heb mogen samenwerken. Het was een groot voorrecht om burgemeester van Olst-Wijhe te mogen zijn en houd hieraan voor altijd dierbare herinneringen over.”

Ton Strien werkte ruim 32 jaar in het openbaar bestuur. Onder andere als statenlid in de provincie Utrecht en wethouder in de gemeente Houten. In de videoboodschap ‘Ton Strien voor het laatst op de lijn’ vertelt hij over zijn besluit.

Het is op dit moment nog niet bekend wie de tijdelijke opvolger van de burgemeester zal worden. Dit is in handen van de Commissaris van de Koning van Overijssel.