25 kartonnen containers van Smurfit Kappa in Deventer binnenstad tijdens World Cleanup Day

Zwerfafval: Tijdens World Cleanup Day op zaterdag 21 september staan er in de binnenstad van Deventer in totaal 25 kartonnen containers, ontworpen en gemaakt door Smurfit Kappa. Met deze containers wordt oud papier en karton ingezameld. Smurfit Kappa gaat hiermee de strijd aan tegen papierafval op straat en wil hiermee, als één van de grootste werkgevers van Deventer, de bevolking actief betrekken bij het voorkomen van zwerfafval.

Duurzaam karton: World Cleanup Day is één van de grootste initiatieven ter wereld en verenigt 157 landen over de hele wereld voor een schonere planeet en het opruimen van zwerfafval. Sinds 2008 hebben meer dan 20 miljoen mensen deelgenomen aan World Cleanup Day.
Smurfit Kappa maakt met bijna 50.000 medewerkers in 35 landen verpakkingen en winkeldisplays van karton. Met dit initiatief tijdens World Cleanup Day wil het bedrijf laten zien dat de kartonindustrie een duurzame sector is: 100 procent van het karton waar het bedrijf mee werkt kan worden gerecycled.

Groene wereldspeler: Als wereldspeler op het gebied van papieren verpakkingen neemt Smurfit Kappa een leidende rol in het ‘vergroenen’ van de verpakkingsindustrie. Het bedrijf is circulair, al hun eigen verpakkingsproducten zijn recyclebaar, gebaseerd op herbruikbaar materiaal en uiteindelijk ook biologisch afbreekbaar.
Smurfit Kappa heeft het doel om de hoeveelheid afval die naar de stortplaats gaat voor 2025 met 30% te hebben verminderd vergeleken met 2013. In de ideale wereld wil het bedrijf dat elk stuk papier of verpakking wordt gerecycled en dat verpakkingen niet op een ongecontroleerde manier in onze leefomgeving terecht komen.

Lokale verantwoordelijkheid: De containeractie in Deventer is één van de vele acties die het Smurfit-concern wereldwijd initieert en stimuleert. Via World Cleanup Day toont Smurfit Kappa haar toewijding aan de lokale gemeenschap en de ambitie om het meest duurzame bedrijf in deze branche te zijn.

Het bericht 25 kartonnen containers van Smurfit Kappa in Deventer binnenstad tijdens World Cleanup Day verscheen eerst op Salland TV.