Benefietvoorstelling voor Turkije en Syrië in HOFtheater

Op zondag 19 maart vindt een speciale benefietvoorstelling plaats in het HOFtheater, om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbevingsramp in Syrië en Turkije. Het thema van de middag is ‘Bekend Maakt Bemind’. Het programma bestaat uit het theaterstuk ‘Gedwongen Reis’ en Syrische muziek.

Het theaterstuk Gedwongen Reis is gemaakt door de Syrische regisseur Nachwan Alrajab Agha.

Nachwan’s toneelstuk vertelt het verhaal van de reis hierheen en waarom de vluchtelingen naar Nederland kwamen. Wie zijn ze, waarom zijn ze hier, hadden we ze niet in hun eigen land kunnen helpen?

De bijzondere voorstelling wordt uitgevoerd door een groep Syrische en Iraanse vluchtelingen die op een opvangboot in de stad Deventer verblijven. Het stuk werd al twee keer succesvol uitgevoerd in de Deventer Schouwburg.

Na het toneelstuk is er een optreden van de Syrische zanger en muzikant Gharib Ali uit Utrecht.

Gharib Ali is een Nederlandse Syriër, die Syrische en Nederlandse liedjes vertolkt, instrumentaal ondersteund met muziek uit die twee culturen. Hij is oprichter van twee muziekgroepen.

Na de voorstellingen is er nog een gezellig samenzijn met artiesten en bezoekers.

De voorstelling vindt plaats op zondag 19 maart om 14.00 uur in het HOFtheater in Raalte. De entree is gratis, reserveren is verplicht via www.HOFtheater.nl. Het is ter plekke mogelijk om een donatie te doen voor hulp aan de slachteroffers van de aardbevingsramp. Deze donatie gaat naar Giro555.

Powered by WPeMatico