Warm onthaal voor project ‘Warm voor elkaar’

Eind januari is het project Warm voor elkaar gestart: een project waarbij de gemeente Raalte, samen met organisatie Wijz Welzijn, vrijwilligers koppelt aan huishoudens met een laag inkomen om samen energie te besparen in de woning. Er zijn meer dan 100 aanmeldingen binnen en 30 huizen zijn deze eerste weken al bezocht. De organisaties en vrijwilligers spreken al van een groot succes.

Coaches, klussers en kleine maatregelen Enthousiaste vrijwilligers zijn opgeleid tot energiebespaarcoaches om gesprekken te voeren over energiebesparing. Handige energieklussers worden na het gesprek ingeschakeld om gratis kleine maatregelen, zoals radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen, aan te brengen in de woningen. Deze samenwerking valt goed in de smaak bij zowel de vrijwilligers als de inwoners die hulp ontvangen:

‘De bewoner betaalt niets, en gebruikt wel direct minder energie. Daar doe je het voor! We zien dat de energierekening van mensen flink is opgelopen door de prijsstijgingen. En dat we echt kunnen helpen’, zegt energiebespaarcoach Gerard ten Have.

‘Ik ben erg blij met de hulp die ik heb ontvangen. Ik ben zelf niet zo handig en het voelt alsof de buurman je uit de brand helpt. Het persoonlijke contact en de laagdrempeligheid is erg fijn, hierdoor is het niet ‘zo’n ding’ om hulp te vragen. Daarnaast is het ook nog eens erg gezellig, er worden leuke gesprekken gevoerd’, aldus dhr. Janssen, één van de aanmelders voor Warm voor elkaar.

Ook hulp nodig? Heb jij ook eenmalige energietoeslag ontvangen of is jouw inkomen niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm? Meld je dan aan en ontvang gratis hulp vanuit het project Warm voor elkaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.raalte.nl/warm-voor-elkaar. Liever persoonlijk aanmelden? Geen probleem. Je kunt bellen met 06-12507703 of langskomen tijdens het spreekuur bij Traxx, Schapenstraat 3 in Raalte. Iedere dinsdag tussen 12:00 en 14:00 is een medewerker van WijZ Welzijn beschikbaar om je te helpen met aanmelden.

Word vrijwilliger We zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste energieklussers en energiecoaches. Wil jij je steentje bijdragen en heb je interesse om je in te zetten voor dit project? Of heb je een andere vraag over Warm voor elkaar? Neem dan contact op met Jolien Huisken via energie@wijz.nu of 06-12507703.

Powered by WPeMatico