Bibliotheek biedt gratis hulp bij de belastingaangifte

De Bibliotheek Deventer biedt gratis hulp bij de belastingaangifte
Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Om je op weg te helpen biedt de Bibliotheek Deventer gratis hulp. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.
Iedereen die recht heeft op toeslagen kan bij de Bibliotheek Deventer een afspraak maken voor hulp bij de digitale belastingaangifte. Samen met Carinova vrijwillige thuisadministratie organiseert de bibliotheek in maart en april belastingspreekuren. Vrijwilligers helpen met het invullen van de aangifte, ze beantwoorden vragen en kijken de aanvraag na.
De hulp is bedoeld voor mensen die recht hebben op toeslagen. Daarnaast mag het vermogen in box 3 niet hoger zijn dan de belastingvrije voet van € 30.360.- per persoon.
De belastingspreekuren vinden plaats op:
Dinsdag 31 maart van 14.00 – 17.00 uur in de Bibliotheek Centrum (Stromarkt 18 in Deventer)
Dinsdag 7 april van 14.00 – 17.00 uur en van 17.30 – 19.30 uur in de Bibliotheek Centrum (Stromarkt 18 in Deventer)
Woensdag 15 april van 14.00 – 17.00 uur in de Bibliotheek Keizerslanden (Graaf Florisstraat 3 in Deventer)
Woensdag 22 april van 14.00 – 17.00 uur in de Bibliotheek Keizerslanden (Graaf Florisstraat 3 in Deventer)
De spreekuren zijn op afspraak. Een afspraak maken kan bij de servicebalie van alle vestigingen van de bibliotheek of via telefoonnummer 0570-675700.
Belastingspreekuur voor 66+
66-plussers die geen DigiD hebben of om een andere reden geen digitale aangifte kunnen doen, kunnen terecht op het belastingspreekuur 66+ van de Bibliotheek en Raster, waar deskundige vrijwilligers de aangifte doen.
Deze spreekuren vinden plaats tussen 9.30 en 16.30 uur op:
Maandag 6 april in de Bibliotheek Keizerslanden (Graaf Florisstraat 3 in Deventer)
Dinsdag 21 april in de Bibliotheek Centrum (Stromarkt 18 in Deventer)
Vrijdag 24 april bij Raster (Brinkgreverweg 3 in Deventer)
Woensdag 29 april bij Zalencentrum van Vlotenhof (Johan van Vlotenlaan 85 in Deventer)
De spreekuren zijn op afspraak. Een afspraak maken kan bij de servicebalie van alle vestigingen van de bibliotheek of via telefoonnummer 0570-611247 (Raster) of 0570-675700 (de Bibliotheek).
Computercursussen voor omgaan met de digitale overheid
Bij de overheid kan je steeds meer digitaal regelen. Zoals een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken bij het UWV of je huur- en zorgtoeslag aanvragen. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk. Wie graag meer hulp wil bij het omgaan met de digitale overheid kan meedoen aan de computercursus Werken met de e-overheid bij de bibliotheek. Tijdens de cursus leer je bijvoorbeeld werken met DigiD of huurtoeslag aanvragen. De cursus wordt met enige regelmaat gegeven. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl/basisvaardigheden.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Bibliotheek biedt gratis hulp bij de belastingaangifte verscheen eerst op Salland TV.