Bij Ripperda verkocht en Zuivel van Salland stopt met produceren

De locatie Eten & Drinken BIJRIpperda is per 01-01-2024 verkocht en Zuivel van Salland stopt met produceren “Helaas moet je soms zakelijk moeilijke beslissingen nemen”- Leon Ripperda

De Proeftuin van Salland, Weber BBQ workshops, feesten, bridgen, vergaderen, recepties, één van de vaste cateringpartners van de Gemeente Olst-Wijhe en natuurlijk de vele muziekavonden BIJRipperda, het is gewoon een begrip.  Er was altijd van alles mogelijk aan de Rijksstraatweg. 

Helaas moeten de stamgasten, per 1 januari 2024 verkassen naar Brasserie Op Duur of naar het Buurthuis.

Eigenaar Leon Ripperda heeft moeten besluiten het pand te verkopen. Hier worden in de toekomst huizen gebouwd. “Als ondernemer moet je soms beslissingen nemen die je niet graag neemt”, zegt Ripperda hierover tegen Salland1.

Ook begon Leon met Ellis en Tom Lugtenberg samen het bedrijf Zuivel van Salland. “Een prachtig plan, dat in de tijd dat we begonnen ook levensvatbaar was, maar dit bleek niet in de huidige tijd zo te zijn. Daarom zijn we helaas genoodzaakt per direct te stoppen met produceren”. 

Vertrouwde basis en nieuwe initatieven

Leon is dagelijks aan het werk bij Brasserie Op Duur bij Infocentrum Den Nul, waar hij ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt van de JP van de Bentstichting in het werken in de horeca. “Daar gaat genoeg tijd in zitten, en dit doe ik al een poos met plezier, vertelt Leon openhartig.

Sportkantine de Hooiberg in Olst stond al drie jaar leeg. Samen met collega Robert Koerhuis heeft hij de schouders eronder gezet en is de kantine weer opengesteld. Robert heeft hierin de voortrekkersrol aangenomen. “Omdat het fijn is de sportievelingen weer de gelegenheid geven lekker samen na te zitten na een goede wedstrijd. Daar hoort een hapje en drankje bij. “Ik ben een rasechte Olstenaar, ben ook veel betrokken bij verenigingen, dus die weten me te vinden. Ik kan hierdoor ook weer personeel inzetten dus het is een win-win situatie. We hebben plannen voor leuke avondactiviteiten zoals het dansgarde-festival. We hebben toestemming enkele acitviteiten te organiseren ieder jaar. Maar we zijn en worden zeker geen café. Dat hebben we zo afgesproken met de overbuurman,” vertelt Robert.

“Gisteren hebben we de eerste avond gedraaid en dat ging prima. We zijn er voor alle sporters, maar we gaan zien waar de meeste belangstelling voor is, aldus een tevreden Robert Koerhuis. Je hebt wat en je laat wat, ideeën zijn er genoeg voor de toekomst dus die zien de beide heren positief tegemoet.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico