Boreel-trekpleister Mediamarkt blijkt niet benaderbaar genoeg en moet verdwijnen uit Deventer, nog voor kerst

Volgens woordvoerder van de MediaMarkt Deventer Edward Verheij komt het nieuws niet onverwacht maar het was toch zuur voor de ongeveer dertig medewerkers. Reden voor vertrek is volgens het bedrijf de ongunstige ligging van de winkel in Deventer en de nabijheid van grotere MediaMarkt winkels, in Zwolle en Apeldoorn. De vestiging aan het Boreelplein zou te veel uit de loop van de winkelende consument in Deventer liggen, zo meldt dagblad De Stentor. Eerdere investeringen en een verbouwing in de winkel in 2017 leidden niet tot veel verbetering.

De MediaMarkt móest en zou er komen. De mediagigant zou dé trekpleister van De Boreel worden, in 2007 werd de nieuwbouw gerealiseerd. Natuurlijk was al bekend dat de winkels van het nieuwe winkelcentrum een stuk lopen vanaf het centrum zouden liggen en de prijzen van de ondergrondse parkeerplaatsen niet te zuinig, maar het plan zou rendabel zijn.

Slechte ligging niet het enige probleem

Volgens klanten die reageren via social media is niet alleen de ligging net buiten het centrum, de genadeslag geweest voor dit bedrijf, maar vooral het gebrek aan echte aanbiedingen, een ondergrondse dure parkeerplaats waardoor de consument teveel moet sjouwen en anderen zeggen te merken dat personeel onder druk staat en een slechte service biedt. Dus het zou niet liggen aan de locatie, eerder aan de bedrijfsvoering.

Definitief sluiten

Na zaterdag 24 december – de datum dat het huurcontract afloopt – zal de winkel definitief de deuren sluiten. Voor personeel wordt ‘in persoonlijke gesprekken’ gekeken naar een goede en passende oplossing. Woordvoerder Verheij legt uit aan De Stentor dat er in Deventer een te laag aantal bezoekers bleek, waardoor verplaatsen in Deventer geen optie. Toch is eerder een locatie aan De Snipperling genoemd en is destijds afgewezen. En nu is het te laat voor Dé winkel met grote-letter-stuntprijzen. Salland1 wilde graag een persoonlijke reactie van de mediagigant maar de klantenservice gaf aan het te druk te hebben.

Ruimte vrij, dat komt goed uit

GroenLinks-fractielid Jarno van Straaten meldt via Twitter opties te zien om de woningcrisis aan te pakken en gaat de Gemeente Deventer hier een aantal vragen over stellen.
Omwonenden zien kansen voor het noodlijdende Burgerweeshuis om zich hier te vestigen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl