Carols door New Sion Choir op Palmzondag

Op Palmzondag 2 april voert het New Sion Choir voor de tweede keer een ‘Seven Lessons and Carols for Holy Week’ uit. Dit bezinningsmoment is geïnspireerd op de Anglicaanse kersttraditie ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ van het zingen van carols als antwoord op een lezing, maar nu bedoeld voor de Stille Week.

Voor deze ‘Seven Lessons and Carols for Holy Week’ volgen we het lijdensverhaal van Jezus in zeven delen door middel van lezingen en bijbehorende carols. De viering is een moment van bezinning met een sober karakter zonder samenzang en wordt uitgevoerd op de avond van Palmzondag. De muziek is divers en komt uit verschillende stijlperiodes uit de muziekgeschiedenis. Werken van onder andere De Victoria, Mawby en Lloyd-Webber staan op het programma.

Het New Sion Choir staat dit keer onder leiding van dirigent Monique Verhoeven en wordt begeleid door organist Adriaan Koops.

De viering begint om 18.00 uur, de kerk is open vanaf 17.30 uur. De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten.

Powered by WPeMatico