Deventer investeert in buitensport

Het komende jaar is bijna drie miljoen euro nodig om de kwaliteit van een aantal buitensport-accommodaties in Deventer voor de komende tien jaar op peil te houden. Het gaat bijvoorbeeld om het vervangen van kunstgrasvelden en beregeningsapparatuur. Het voorstel voor deze investering legt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Deventer wil zoveel mogelijk inwoners aan het sporten en bewegen krijgen. In haar sportbeleid legt de gemeente de nadruk op het sporten in georganiseerd verband van een sportvereniging. Blijven investeren in sportclubs “Duizenden inwoners van onze stad en dorpen genieten wekelijks van het buitensporten. Dat doen ze als amateur-sporters, leden, vrijwilligers of als bezoekers van de clubs.

De velden worden intensief gebruikt, sommige ook door buurtbewoners omdat de velden vrij toegankelijk zijn”, zegt wethouder Rob de Geest (Gezondheid en Sport). “Daarom is het belangrijk dat we blijven investeren in de ‘primaire benodigdheden’ van de sportclubs voor buitensport.” Toplaag vervangen Voor 2023 wil het college geld vrijmaken voor het vervangen van de toplaag van de kunstgrasvelden van vier sportclubs. De toplagen van FC RDC, SC Deventer en DVV Sallandia zijn al tien jaar oud, die van SC Schalkhaar is al zeventien jaar oud. Als de velden niet op korte termijn worden vernieuwd, bestaat het risico dat de KNVB de velden afkeurt voor het spelen van wedstrijden.

Atletiekbaan Keizerslanden Verder kunnen de voorbereidingen starten voor de renovatie en nieuwbouw van de atletiekbaan van Sportpark Keizerlanden (in 2024 gepland). In Sportpark Borgele komt een nieuwe beregeningsinstallatie voor twee natuurgrasvelden. Deze investeringen staan in het meerjaren onderhoudsplan van de gemeente voor buitensportaccommodaties.