Deventer Vredesweek met laagdrempelige, gratis activiteiten

Over de hele wereld vechten de mensen. En over de hele wereld komen mensen in liefde en vastberadenheid bij elkaar om samen te werken aan een toekomst van vrede en compassie. Zoals Einstein al zei: “Vrede kan niet worden afgedwongen, maar alleen worden bereikt door begrip.” Daarom komen we in tijdens de Vredesweek in Deventer bij elkaar voor ontmoeting en uitwisseling, met dialoog, spel, muziek, gebed en nog veel meer gratis activiteiten voor jong en oud.

De Deventer Vredesweek, van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022, staat bol van de laagdrempelige en gratis activiteiten voor jong en oud. We trappen af op zaterdag 17 september met in de ochtend een Walk of Peace vanuit vier windrichtingen naar het Grote Kerkhof. Die sluiten we daar af met een vredeskring rond de waterspeelplek. In de middag is er voor kinderen van vier tot twaalf jaar een kinderknutselmiddag met verhalenverteller in de Lebuïnuskerk. Net als bij de andere activiteiten van de Deventer Vredesweek, ligt de nadruk op ontmoeting en uitwisseling in een gemoedelijke sfeer. We willen op die manier met elkaar compassie, begrip en vrede in het moment
beleven, en vrede voor iedereen dichterbij brengen. Het thema van 2022 is ‘Het kleine en het grote gebaar’, het symbool dat daarbij hoort is de kraanvogel. Deelname is gratis. De organisatie is in handen van de initiatiefgroep Deventer Vredesweek en alles wordt mede mogelijk gemaakt door de Deventer Cultuur Club en de Raad van Kerken Deventer.
Kijk voor het volledige programma, meer informatie en aanmelden op deventervredesweek.nl, of bel Esther Klaassen (06-14120268).