De gemeente Olst-Wijhe organiseert maandagavond een bijeenkomst voor direct aanwonenden van het drugslab

Bij het drugslab dat afgelopen zondag gevonden is op Den Nul, zijn chemische middelen aangetroffen.  De mogelijkheid bestaat dat deze chemische stoffen ook in het grondwater en in de Lange Kolk terecht zijn gekomen. Zolang dit niet duidelijk is, is de Lange Kolk op Den Nul uit voorzorg afgesloten voor iedereen.

De drijfbrug van het Infocentrum is niet afgesloten voor de wandelaars

Ook is het advies afgegeven, aan direct aanwonden, geen gebruik meer te maken van het grondwater. Dit laatste geldt alleen voor direct aanwonenden. Zij zijn hierover geïnformeerd.

De Lange Kolk nabij het Infocentrum

Uit contact met de GGD is naar voren gekomen dat ze niet verwachten dat er grote gezondheidsproblemen uit voortkomen, maar dat is ook afhankelijk van de resultaten van het onderzoek. Deze onderzoeken zijn in volle gang. De maatregelen zijn daarom uit voorzorg genomen. De GGD adviseert: mocht u toch klachten hebben omdat u in contact bent geweest met mogelijk besmet water of daarover ongerust ben, neem dan contact op met uw huisarts.

De Lange Kolk gezien vanaf de Tichelstraat

Voor direct aanwonenden wordt maandagavond een bijeenkomst gehouden. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging. Waar de bijeenkomst gehouden wordt is door de gemeente niet bekend gemaakt.