Extinction Rebellion organiseert geweldloze-directe-actietraining

DEVENTER- In onze maatschappij groeit de groep mensen die met Extinction Rebellion (XR) in actie komt om aandacht te vragen voor de huidige klimaat-, biodiversiteits- en ecologische crisis. Op allerlei creatieve en geweldloze manieren wordt er uiting gegeven aan een stukje burgerlijke ongehoorzaamheid met als doel openheid en actie vanuit de overheid af te dwingen.
Ter voorbereiding op de acties organiseert XR Deventer een geweldloze-directe-actietraining (Non Violent Direct Action ofwel NVDA) op 22 februari van 10.30 – 16.00 uur bij de Rietgors 22 in Olst.
Programma
Tijdens deze training zal het gaan over de definitie van geweldloosheid, persoonlijke grenzen, specifieke actietechnieken en juridische consequenties. Tussen de onderdelen door wordt er gezamenlijk geluncht met een potluck. Hiervoor neemt iedereen een vegetarisch of veganistisch maaltje mee voor minstens één persoon.
Deelname
Aan de training zijn geen kosten verbonden, donaties worden op prijs gesteld.
Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf 14 jaar. De training gaat van start bij minstens 8 deelnemers met een maximum van 20 deelnemers. In verband met de organisatie is aanmelden dan ook vereist. Dat kan door een email te sturen naar xrdeventer@protonmail.com met vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer.
Locatie
De locatie van de training is het gezamenlijke gebouw van ecogemeenschap de Aardehuizen in Olst; het Middenhuis.
Meer informatie en een routebeschrijving is te vinden op http://aardehuis.nl/nl/contact/route.
Voor verdere informatie over de beweging zelf kan gekeken worden op XRDeventer.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Extinction Rebellion organiseert geweldloze-directe-actietraining verscheen eerst op Salland TV.