Grootste mosselpan ter wereld in Deventer

De ‘R’ is weer in de maand en dat betekent dat het automatisch weer mosseltijd is. Deze schelpdiertjes worden heel wat verorberd in ons land en zitten bomvol eiwitten, mineralen en vitamines. Dus zijn ze nog erg gezond ook. In Deventer pakten ze flink uit bij de groothandel. Daar stond de grootste mosselpan ter wereld tentoongesteld.

500 kilo
Met zijn ruim 1.100 kilo, een diameter van 2.08 meter en een omvang van ruim zeven meter kan de pan ruim 500 kilo verse mosselen in één keer klaarmaken. Maar zoveel kon er niet worden gegeten afgelopen weekend in Deventer. “Ik verwacht dat we flink wat mosselen kwijt kunnen aan de liefhebbers. Maar of we 500 kilo kwijt kunnen, dat betwijfel ik, aldus vestigingsmanager van de groothandel, Martijn Waanders.

Het hele weekend kwamen er mensen naar Deventer om de mosselen te proberen. De groothandel speelde hier slim op in door mosselpannen aan te bieden met daarnaast een bijpassende wijn en/of blond biertje. Ook die vielen goed in de smaak bij de mosselliefhebbers. Tot het einde van dit jaar zijn er in ons land voldoende mosselen te verkrijgen. Maar eigenlijk kun je tegenwoordig genieten van mosselen in de zomer, herfst en winter.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Powered by WPeMatico