Kernenwethouders Olst-Wijhe willen brede afspiegeling van de samenleving ontmoeten

De gemeente Olst-Wijhe wil met inwoners in contact zijn en vindt het belangrijk dat inwoners de gemeente gemakkelijk kunnen benaderen. De kernenwethouders helpen daarbij. Elke wethouder is voor vier dorpen of buurtschappen het bestuurlijk aanspreekpunt en luisterend oor voor inwoners. Om een brede afspiegeling van de samenleving te ontmoeten, heeft het college besloten dat de kernenwethouders vaak in de kernen aanwezig zijn. Ook houden de wethouders bestuurlijke spreekuren om op een laagdrempelige manier in gesprek te komen met inwoners.

Wethouder Vitale kernen en gebiedsgericht werken Judith Compagner: “Wij vinden het belangrijk dat inwoners ons gemakkelijk kunnen benaderen. De kernenwethouders helpen daarbij. Met elkaar maken we Olst-Wijhe tot een gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is. Ideeën en initiatieven van inwoners zijn daarbij heel belangrijk. Daarom betrekken we inwoners bij ontwikkelingen in de verschillende kernen en de omgeving, maar helpen we ze ook graag verder als ze een goed idee hebben”.

Naast het jaarlijkse kernenbezoek is de kernenwethouder aanwezig bij de meeste belangrijke momenten in de kern. Inwoners kunnen de wethouder uitnodigen en de kernenwethouder kan ook zelf ontmoetingsmomenten organiseren.

Wie zijn de kernenwethouders?
De wethouders hebben de dorpen en buurtschappen als volgt verdeeld:

  • Wethouder Marcel Blind: Olst, Eikelhof, Herxen, Middel;
  • Wethouder Hans Olthof: Wesepe, Elshof, Marle, Welsum;
  • Wethouder Judith Compagner: Wijhe, Boerhaar, Boskamp, Den Nul.

Wat doen de kernenwethouders?
De kernenwethouder is namens het gemeentebestuur een eerste aanspreekpunt en een luisterend oor voor het plaatselijk belang en inwoners van een kern. De wethouder neemt tijd om naar inwoners te luisteren, met hen te spreken en uit te leggen waarom beslissingen zijn genomen.

Wat inwoners belangrijk vinden, willen de wethouders meenemen in de vraagstukken waar de gemeente aan werkt en over besluit. Daarom praat de kernenwethouder regelmatig bij met de vakinhoudelijke wethouder, die verantwoordelijk blijft voor de onderwerpen in zijn of haar portefeuille, en met de ambtelijke organisatie.

Hoe komen inwoners in contact met de kernenwethouder?
Inwoners kunnen de kernenwethouder ontmoeten in hun dorp, bijvoorbeeld bij een bijeenkomst of activiteit. In sommige kernen zal de wethouder een spreekuur houden, waar inwoners gewoon binnen kunnen lopen. Inwoners die de kernenwethouder willen uitnodigen, kunnen een afspraak maken via telefoonnummer 14 0570 of e-mail gemeente@olst-wijhe.nl.